Συζήτηση για το κλίμα στον ΟΗΕ

"Αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή: Τα Ηνωμένα Έθνη και ο κόσμος σε δράση", είναι ο τίτλος της θεματικής συζήτησης που πραγματοποιείται Δευτέρα και Τρίτη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Η Ελλάδα θα λάβει μέρος στη συζήτηση και θα εκπροσωπηθεί από το Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Κύρια επιδίωξη της θεματικής συζήτησης είναι να γίνει ένα πρώτο βήμα προς την ενίσχυση των στόχων του Σχεδίου Δράσης του Μπαλί για την κλιματική αλλαγή.

Οι εργασίες της συζήτησης θα ανοίξουν με ομιλίες του προέδρου της Γενικής Συνέλευσης, Σερτζάν Κερίμ, του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν και του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Στη σημερινή πρώτη θεματική ενότητα θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι επιχειρήσεων, ΜΜΕ, κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανισμών.

Στη δεύτερη θεματική ενότητα θα εξεταστεί με ποιο τρόπο θα εργαστεί ο ΟΗΕ ώστε να υποστηρίξει τη διαπραγματευτική διαδικασία και να εφαρμόσει μέτρα για την άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής.

Στην συζήτηση της Τρίτης, οι εκπρόσωποι των κρατών - μελών του ΟΗΕ θα συζητήσουν τα θέματα της συνεργασίας και το έργο του ΟΗΕ.
Πηγή: skai.gr