Συνέδριο ΓΕΩΤΕΕ- Κλιματική αλλαγή, Επιστήμη, Πολιτεία και Πολίτες

Οι επιπτώσεις του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής έχουν αρχίσει εδώ και αρκετά χρόνια να γίνονται επώδυνα αντιληπτές και στη χώρα μας.

Το βλέπουμε στα ακραία καιρικά φαινόμενα που εμφανίζονται όλο και με μεγαλύτερη συχνότητα, στο περιβάλλον που ζούμε, στην υγεία και ψυχολογία μας, στα δάση μας, στην πανίδα και χλωρίδα, τη βιοποικιλότητα, τη γεωργία, την οικονομία, την ανάπτυξη, και σε πολλά άλλα.

Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα καθώς και οι πολιτικές ηγεσίες έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για τον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή σε διεθνές επίπεδο. Βασική παράμετρος αυτών των δράσεων είναι η ορθή ενημέρωση και η ενεργή συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) ως σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα περιβάλλοντος και δασών, γεωργίας, αλιείας, κτηνοτροφίας, υδάτινων πόρων, διοργανώνει Συνέδριο με θέμα «Κλιματική Αλλαγή, Επιστήμη, Πολιτεία και Πολίτες».

Το Συνέδριο που τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου και από ώρα 9:00 έως 16:00στο Θέατρο του Δημαρχιακού μεγάρου της Ηλιούπολης στη συμβολή των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου, και Κουντουριώτη.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδειχθούν τεκμηριωμένες επιστημονικά προτάσεις, προς αξιοποίησή τους από την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσον αφορά τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον και τον άνθρωπο στη χώρα μας.
Θα μιλήσουν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δήμαρχοι Δήμων Αττικής, Ακαδημαϊκοί, Ειδικοί Επιστήμονες, Στελέχη Τραπεζών, Εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Στο συνέδριο, συμμετέχουν και στηρίζουν οι ακόλουθοι φορείς : Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Ηλιούπολης, ΣΠΑΥ, Επιτροπή Μελέτης Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζα της Ελλάδος, GREENPEACE, W.W.F, «ΔιαΝέοσις», «Φίλοι της φύσης» «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ», Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Στο πλαίσιο του συνεδρίου και με σκοπό την ευαισθητοποίηση των νέων όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή, το ΓΕΩΤΕΕ διοργανώνει τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2018και από ώρα 9:00 έως 13:00, στον ίδιο χώρο του Θεάτρου της Ηλιούπολης, Βιωματικό εκπαιδευτικό Σεμινάριο σε μαθητές Γυμνασίου.
Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου