Συνάντηση Μπιρμπίλη με περιβαλλοντικές οργανώσεις

Πρόταση θεσμικού πλαισίου για την προστασία της ελληνικής βιοποικιλιότητας, κατέθεσαν δέκα περιβαλλοντικές οργανώσεις στην υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προτείνουν την εφαρμογή αυστηρής νομοθεσίας για τις προστατευόμενες περιοχές, την κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης, την ενίσχυση των μέτρων προστασίας για τα ελληνικά είδη χλωρίδας και πανίδας και τη δημιουργία ενός πράσινου ταμείου στο οποίο θα περιλαμβάνονται τα χρήματα από όλους τους φορείς (ΕΕ κλπ) για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η αντιπροσωπεία απαρτιζόταν, μεταξύ άλλων, από εκπροσώπους της WWF, της Greenpeace, του Αρκτούρου και της Ορνιθολογικής Εταιρίας.

Η κα Μπιρμπίλη τους διαβεβαίωσε ότι θα μελετήσει την πρότασή τους και χαρακτήρισε τη συνάντηση που ήταν η πρώτη επίσημη συνάντηση ως υπουργού "πράξη συμβολική".

"Οι πόρτες του υπουργείου θα είναι ανοιχτές για τις περιβαλλοντικές οργανώσεις", υπογράμμισε η υπουργός, η οποία έκανε γνωστό ότι της κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις νομοθετικών ρυθμίσεων.

"Θα τις εξετάσουμε και σύντομα θα ανακοινώσουμε τις δράσεις μας", σημείωσε η κα. Μπιρμπίλη
Πηγή: skai.gr