Συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη σε συνάντηση στο Βατικανό για το Περιβάλλον

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπα Φραγκίσκος παρέστησαν σήμερα στην επίσημη τελετή υπογραφής της έκκλησης θρησκευτικών ηγετών υπό τον τίτλο «Faith and Science: Towards COP26».

Μετά την υπογραφή του κειμένου, ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις από τον Πάπα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας, καθώς και εκπροσώπους των κυριότερων θρησκευτικών κοινοτήτων, της νεολαίας και του πολιτικού, του διπλωματικού και του ακαδημαϊκού χώρου.

Στη συνέχεια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε κατ' ιδίαν με τον Πάπα και συνομίλησαν επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Το απόγευμα, ο Παναγιώτατος μίλησε στη συνάντηση «Science and Ethics for Happiness Project» σχετικά με τη φτώχεια στον κόσμο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Επιστημών του Βατικανού, με την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή Jeffrey Sachs.

Αργότερα, ο Πατριάρχης ευλόγησε την τράπεζα που παρέθεσε προς τιμήν του ο πρέσβης της Ελλάδος στο Βατικανό, Παναγιώτης Καλογερόπουλος, με τη συμμετοχή Ορθόδοξων και Ρωμαιοκαθολικών προσκεκλημένων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ