Στα ίχνη κυκλώματος διακίνησης αποβλήτων στον Ασωπό

Στα ίχνη κυκλώματος που παράνομα διακινεί και απορρίπτει βιομηχανικά λύματα στην περιοχή του Ασωπού βρίσκεται το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα οι επιθεωρητές περιβάλλοντος διεξάγουν έρευνες σχετικά με την παράνομη δράση κυκλώματος, που απορρίπτει ανεξέλεγκτα βιομηχανικά απόβλητα στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού, τους τελευταίους 18 μήνες.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, πίσω από την υπόθεση κρύβεται μονάδα κομποστοποίησης που διαχειρίζεται επ' αμοιβή επικίνδυνα τοξικά και βιομηχανικά απόβλητα για λογαριασμό ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών.

Για την εν λόγω επιχείρηση μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχουν "αδιάσειστες αποδείξεις" για την παράνομη δράση της.

Οι αποδείξεις βρίσκονται στα χέρια της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, καθώς το σώμα επιθεωρητών περιβάλλοντος έχει συντάξει απόρρητο πόρισμα για την υπόθεση.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος ερευνούν και άλλες περιπτώσεις παράνομης διάθεσης αποβλήτων όχι μόνο στην περιοχή του Ασωπού αλλά και σε άλλα σημεία της χώρας.

Για όλες αυτές τις υποθέσεις έχει ήδη ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας ενώ σύντομα αναμένονται εξελίξεις.
Πηγή: Ρεπορτάζ: Αχιλλέας Τόπας