Σπατάλη τροφίμων: Πώς μπορούμε να την περιορίσουμε;

Περίσσεψε φαγητό στο μεσημεριανό τραπέζι; Μαύρισαν οι μπανάνες; Δεν χρειάζεται να τα πετάξεις! 

Η ΑΒ Βασιλόπουλος με συνοδοιπόρο το WWF Ελλάς σου δίνουν τη λύση! Έχουν ξεκινήσει από κοινού ένα ταξίδι ενημέρωσης, εκπαίδευσης, αλλά και κινητοποίησης με όλους τους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας, με στόχο να συμβάλλουν σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. 

Πώς; 

Μέσα από απλές και εύκολες συμβουλές σε «μυούν» σε έναν κόσμο χωρίς σπατάλη τροφίμων, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το περιβάλλον. Ξεκινώντας, λοιπόν, από το νοικοκυριό σου, μπορείς και εσύ να βάλεις το λιθαράκι σου σε αυτήν την προσπάθεια.

Γιατί για κάθε ποσότητα τροφής που πετάμε, χάνονται ταυτόχρονα και οι πολύτιμοι φυσικοί πόροι που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή της. Φαντάσου ότι αν η σπατάλη τροφίμων ήταν χώρα, θα κατατασσόταν τρίτη στις συνολικές εκπομπές αερίων που συντελούν στην κλιματική κρίση, αμέσως μετά την Κίνα και τις Η.Π.Α.! 

‘Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή να συμβάλλεις και εσύ στη μείωση της σπατάλης φαγητού. Πώς; 
•    Προγραμματίζοντας σωστά τις αγορές σου, και κάνοντας λίστα με τις ανάγκες σου.
•    Χρησιμοποιώντας περισσότερο την κατάψυξη, για να αποθηκεύσεις εκεί τα τρόφιμα που δεν πρόκειται να καταναλώσεις άμεσα. 
•    Συντηρώντας σωστά τα τρόφιμα. Για παράδειγμα, μπορείς να βάλεις το κρέας, το ψάρι και τα γαλακτοκομικά σε κλειστά δοχεία όταν τα τοποθετείς στο ψυγείο. 
•    Αξιοποιώντας το φαγητό που περίσσεψε, για να φτιάξεις νόστιμες νέες συνταγές, όπως σούπες, σάλτσες ή πίτσα με τα περισσευούμενα λαχανικά.

ab

«Σώζοντας το φαγητό, μπορούμε να σώσουμε και το περιβάλλον». Και με αυτόν τον τρόπο, όλοι συμβάλλουμε στη μείωση σπατάλης φαγητού. 

Μάθετε περισσότερα: https://www.ab.gr/responsible/meiosi-spatalis-trofimon