Μας έβαλε τα γυαλιά… Μια πράξη άξια θαυμασμού έκανε ένας τουρίστας που επισκέφθηκε τη Χαλκιδική για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Ο Σουηδός Daniel Tornkovist, δαπάνησε ώρες από τον ελεύθερο χρόνο του, και αντί να απολαμβάνει γαλαζοπράσινα νερά της Χαλκιδικής… καθάρισε τις παραλίες της από τα σκουπίδια! Έμεινε μάλιστα άναυδος μπροστά στο θέαμα των σκουπιδιών που αντίκρισε!

Ο Daniel Tornkovist, πέρασε 30 ολόκληρες μέρες στη Χαλκιδική, κοντά στη Νέα Ρόδα και εκτός από το να απολαμβάνει τα νερά της – αφού «σαν την Χαλκιδική δεν έχει» – αγόρασε σακούλες σκουπιδιών και άρχισε να καθαρίζει τις παραλίες με μοναδική του παρέα το σκυλάκι του, την Τόκι. To αποτέλεσμα; Να γεμίσει ένα ολόκληρο φορτηγάκι του τοπικού Δήμου.

Όπως ανέφερε στο GRtimes.gr, «το κίνητρο μου είναι ότι αγαπάω τη φύση και τα ζώα και πιστεύω πως δεν είναι δίκιο που έχουν έρθει αντιμέτωπα με τα σκουπίδια μας», ενώ τόνισε πως κάθε φορά που επισκέπτεται μία περιοχή ή χώρα κάνει.. clean up projects!

Στις παραλίες της Χαλκιδικής πάντως τα πιο «πολυσύχναστα» απορρίμματα ήταν οι πλαστικές σακούλες ή κομματάκια από αυτές διασκορπισμένα. Το πιο αηδιαστικό που συνάντησε βέβαια, ήταν ένας κουβάς που επέπλεε μέσα στη θάλασσα. «Ήταν σαν κάποιος να έκοψε τις σακούλες πριν τις ρίξει στον ωκεανό για να μην επιπλέουν», τόνισε.


Όσον αφορά την Ελλάδα και τα… απορρίμματα της ο κ. Tornkovist είπε πως το πρόβλημα δεν επικεντρώνεται μόνο στην Ελλάδα. «Το πρόβλημα είναι μεγάλο γενικά σε όλη τη Μεσόγειο. Δέκα χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών “πετιούνται” στη Μεσόγειο κάθε χρόνο και αυτά τα νούμερα συνεχώς αυξάνονται», τόνισε ο ίδιος.

«Νιώθω τρελά οργισμένος για το πόσο αβοήθητος αισθάνομαι. Ακόμα και αν μαζεύω σκουπίδια κάθε μέρα για την υπόλοιπη ζωή μου, αυτό θα είναι μία σταγόνα στο νερό. Πρέπει να μάθουμε στην επόμενη γενιά και να διδαχτεί και στα σχολεία η σημασία της περιβαλλοντολογίας. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να έχουν έναν διαχειριστή περιβάλλοντος σε κάθε χώρα», εξήγησε.

Και αν αναρωτιέστε που θα βρίσκετε τον χειμώνα και ποιο μέρος θα έχει την χαρά να τον υποδεχτεί, η απάντηση είναι: Η Κρήτη. Ο κ. Tornkovist, – καλά είδατε – θα περάσει όλο τον χειμώνα του στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα νότια τμήματα του νησιού προκειμένου να καθαρίσει τις παραλίες του. ;Oπως εξομολογείται θέλει να ζήσει σε ένα ζεστό μέρος, «μακριά από παγωμένες θερμοκρασίες και τον γκρι ουρανό». Θέλει να ζήσει στην Κρήτη, καθώς δεν έχει πάει ποτέ ενώ αγαπάει πολύ τις παραλίες και τη θάλασσα. Έτσι, πιστεύει πως θα είναι το ιδανικό μέρος, αυτή την περίοδο, για εκείνον...

 

 

 

Πηγή: grtimes.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις