Σημαντικό γεγονός η καταδίκη

Η ιστορία της παραβίασης του Πρωτοκόλλου του Κιότο από την Ελλάδα δεν είναι προσωπική υπόθεση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ με τον ευρωπαίο επίτροπο Σταύρο Δήμα δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Γιωτάκος, μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Περιβάλλον.

Ο κ. Γιωτάκος πρόσθεσε, ότι αυτό που ενδιαφέρει τον κ. Δήμα είναι η παραβίαση να εκλείψει προς όφελος της Ελλάδας, αλλά και της προσπάθειας της ΕΕ για τις κλιματικές αλλαγές, που παραμένει εκτεθειμένη.

Αναφερόμενος στη νέα ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι ο επίτροπος για το Περιβάλλον χρησιμοποιεί βαρύγδουπες εκφράσεις, για να δραματοποιήσει το θέμα, είπε ότι η συμμόρφωση της Ελλάδας μπορεί να είναι εύκολη, αλλά η καταδίκη της χώρας μας είναι πολύ σημαντικό γεγονός.

• • •  src=/upload_files/Image/Grafika
src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGakousteolo.png
Σημειώνεται ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ προέβη τη Μεγάλη Τετάρτη σε μπαράζ ανακοινώσεων, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά την αποβολή της χώρας μας από το Πρωτόκολλο του Κιότο και το διεθνή διασυρμό της Ελλάδας.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ άφηνε αιχμές κατά του έλληνα επιτρόπου για το Περιβάλλον Σταύρου Δήμα.

Ας μην ονειρεύονται κάποιοι παραπομπές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και πρόστιμα ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Παράλληλα, το ΥΠΕΧΩΔΕ δήλωσε έτοιμο να αποδείξει την επάρκεια του νέου συστήματος απογραφής στην ΕΕ και κατηγορεί τον ευρωπαίο επίτροπο κ. Δήμα ότι με διαρροές έσπευσε να προαναγγείλει ότι θα στείλει για το θέμα προειδοποιητική επιστολή.

Μετά την απαντητική ανακοίνωση του επιτρόπου Περιβάλλοντος ότι είναι υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά την καταδικαστική απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Συμμόρφωσης των Ηνωμένων Εθνών κατά της Ελλάδας, να κινήσει και η ίδια διαδικασία παράβασης, καθότι μαζί με το Πρωτόκολλο του Κιότο η Ελλάδα παραβιάζει και την κοινοτική νομοθεσία, το ΥΠΕΧΩΔΕ προέβη σε νέα ανακοίνωσή αποφεύγοντας και πάλι να τοποθετηθεί στην ουσία του θέματος.







Πηγή: skai.gr