Κλείσιμο

Πράσινο φως για ΧΥΤΑ στην Κερατέα

Θα κατασκευαστεί τελικά ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) στην Κερατέα, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων και της δημοτικής αρχής.

Η επταμελής σύνθεση του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (με τις υπ’ αριθμ. 2862 - 2864/2007 αποφάσεις της) ομόφωνα απέρριψε την αίτηση του δήμου και κατοίκων του δήμου που ζητούσαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις με τις οποίες εγκρίθηκε η κατασκευή ΧΥΤΑ στην τοποθεσία "Βραγόνι".

Το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων, κρίνοντας ότι είναι σύμφωνη με τα άρθρα 24 και 117 του Συντάγματος και την ισχύουσα νομοθεσία η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την επιλογή του χώρου κατασκευής ΧΥΤΑ στον δήμο Κερατέας.

Να σημειωθεί ότι με προηγούμενες αποφάσεις του ίδιου Τμήματος του ΣτΕ έχει επιτραπεί η κατασκευή ΧΥΤΑ στους δήμους Φυλής και Γραμματικού Αττικής.

Συγκεντρωση διαμαρτυριας στην κεντρικη πλατεια της Κερατεας πραγματοποιησαν την Τετάρτη το απόγευμα οι κατοικοι της περιοχης, διαμαρτυρόμενοι για την αποφαση του ΣτΕ.
Πηγή: skai.gr