Πέτα τις παλιές συνήθειες, υιοθέτησε μικρές πράξεις για τον πλανήτη στο σπίτι.

Αυτή θα μπορούσε να είναι μια καλή αρχή... Υπάρχουν όμως κι άλλες μικρές πράξεις που μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Η P&G έχοντας δεσμευτεί και η ίδια για τη μείωση των ρύπων της μέσα στην δεκαετία, μας δίνει κάποια απλά tips που μπορούμε να υιοθετήσουμε από σήμερα:

Φόρα το ξανά. 
Άσε τα ρούχα σου να… ζήσουν. Αν τα φοράς έστω και 10% πιο πολύ, τότε εξοικονομείς 3 εκατ. τόνους διοξείδιο του άνθρακα και 150 εκατ. λίτρα νερό τον χρόνο, στην Ευρώπη. Και πώς θα καταφέρεις να τα φοράς ξανά και ξανά; Χρησιμοποίησε υψηλής ποιότητας μαλακτικό ρούχων, όπως το Lenor, που προστατεύει τα ρούχα σου και φροντίζει να διατηρήσουν το σχήμα, το χρώμα και την υφή τους, ώστε να συνεχίσεις να τα απολαμβάνεις για πολύ καιρό. 

Και η φροντίδα ενός μωρού έχει το αποτύπωμά της στο περιβάλλον 
Επίλεξε πάνες Pampers που είναι κατασκευασμένες ώστε να προσφέρουν απορροφητικότητα για έως και 12 ώρες, για να μην χρειάζεται να αλλάξεις πάνα μέσα στη νύχτα. Τα δε Pampers με την ειδική ένδειξη, βοηθούν τους γονείς να καταλάβουν πότε πρέπει να αλλαχτεί η πάνα, μειώνοντας την ποσότητα των τεμαχίων που ξοδεύουν. Παράλληλα τα Pampers έχουν μειώσει το πλαστικό στις ευρωπαϊκές τους συσκευασίες κατά 160 τόνους.

Απορρίμματα μπάνιου, δεν είναι μόνο αυτά που νομίζεις  - Οι λεπτομέρειες στο μπάνιο κάνουν τη διαφορά!

Τα Ariel Allin1 PODS είναι περιτυλιγμένα με ένα υλικό που δεν είναι πλαστικό. Είναι μία μεμβράνη που διαλύεται στο νερό και διασπάται 100% φυσικά. 
Οι ξυριστικές μηχανές, όπως οι Gillette Fusion και Mach3, αφήνουν μικρότερο αποτύπωμα στο περιβάλλον από τα ξυραφάκια μιας χρήσης, καθώς δημιουργούν λιγότερα απορρίμματα πλαστικού, ενώ κερδίζεις περισσότερα άνετα ξυρίσματα

Οι συσκευασίες των προϊόντων περιποίησης μαλλιών της P&G, όπως το Pantene, το Head & Shoulders και το Herbal Essences, είναι στο σύνολό τους 94% ανακυκλώσιμες. Μέσα στο 2021, όλες οι συσκευασίες σαμπουάν και conditioner πρόκειται να είναι 100% ανακυκλώσιμες με αποτέλεσμα την κατά 50% χρήση πλαστικού.

Όλες οι επιλογές σου μετρανε
Μικρές πράξεις που βοηθάνε το περιβάλλον είναι και οι επιλογές μας. Επιλέγοντας προϊόντα ανακυκλώσιμα ή από ανακυκλωμένα υλικά, στηρίζουμε μια συλλογικότερη προσπάθεια στη μείωση των απορριμάτων. Για παράδειγμα το Swiffer Dry για το καθημερινό σου καθάρισμα είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένα υλικά και φιλοξενείται σε 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία. Αντίστοιχα, το Swiffer Duster φιλοξενείται σε 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία και είναι κατασκευασμένο από 33% ανακυκλωμένα υλικά.

 Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με μια πιο συνειδητή καθημερινότητα, είναι οι μικρές πράξεις που θα μας φέρουν πιο κοντά σε έναν βιώσιμο πλανήτη. Επαναχρησιμοποίησε παλιά αντικείμενα, ζήτησε τον λογαριασμό σου σε ηλεκτρονική μορφή, φρόντισε να κάνεις σωστή ανακύκλωση κι αν χρειάζεσαι και άλλες ιδέες, μπες στο www.epithimies.gr και εμπνεύσου κι εσύ από το όραμα της P&G για ένα καλύτερο σπίτι-πλανήτη. 
 

Πηγή: skai.gr