Η Περιφέρεια Αττικής οργανώνει ημερίδα για το νομοσχέδιο που έρχεται για τα ζώα συντροφιάς

Σταματίνα Σταματάκου

Την Κυριακή 21/3/2021 και ώρα 18.00-21.00 η Περιφέρεια Αττικής δια του Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη, διοργανώνει τηλεδιάσκεψη που αφορά τα ζώα συντροφιάς.

Έχουν προσκληθεί και θα  συμμετέχουν αντιπροσωπευτικά, φορείς Φιλοζωίας της Περιφέρειας Αττικής, Ομοσπονδίες, Σύλλογοι, Ενώσεις, Ομάδες, καθώς και ανεξάρτητοι φιλόζωοι.

Στόχος είναι η  ενημέρωση  και κυρίως η κατάθεση θετικών απόψεων και εποικοδομητικών προτάσεων, που αφορούν το Νομοσχέδιο που πρόκειται να εισαχθεί προς διαβούλευση εντός των ημερών.

Η υποβολή θετικών προτάσεων θα βοηθήσει το Υπουργείο Εσωτερικών και τον καθ' ύλην αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό του κ. Πέτσα  στη μελέτη και στην ψήφιση ενός άρτιου Νόμου, που θα περιορίσει δραστικά τον πολλαπλασιασμό του αριθμού, την κακοποίηση  αυτών των τρυφερών φίλων του ανθρώπου και την ορθή λειτουργία των δομών για τα αδέσποτα .

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παραστούν και να ενημερώσουν τους συμμετέχοντες εκπρόσωποι των συναρμόδιων Υπουργείων, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας, της ΕΛΑΣ, ο Συνήγορος του Πολίτη , εκπρόσωποι Α' και Β' Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημοσιογράφοι.

Επίσης θα εκπροσωπηθούν και θα τοποθετηθούν  Ομοσπονδίες, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κτηνιάτρων, Πρόεδρος Ένωσης Κτηνοτρόφων, καθώς και άλλοι φορείς.

Την διοργάνωση και συντονισμό όλης της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Περιφερειακή Σύμβουλος Εντεταλμένη Εθελοντισμού κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη.

Τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 6944-059737 και δηλώσεις συμμετοχής ή ενδιαφέροντος είναι το jbarbagianni@gmail.com .