Πάρε θέση

Όλο και περισσότεροι φορείς, πολίτες και αγρότες ανταποκρίνονται στην εκστρατεία του ΣΚΑΪ και της εφημερίδας Καθημερινή για την εξοικονόμηση νερού.

Η εκστρατεία γίνεται με την συνεργασία του Δικτύου ΣΟΣ, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας οι πολίτες καλούνται να υπογράψουν την διακήρυξη της εθελοντικής δέσμευσης για την εξοικονόμηση νερού.

Οι υπογραφές συγκεντρώνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση
Η Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος ζητεί με επιστολή της στο ΣΚΑΪ, να αρχίσει διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η προσπάθεια για την εξοικονόμηση του νερού έχει αρχίσει και θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Προανήγγειλε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία για την ορθολογικότερη διαχείριση του νερού στον αγροτικό τομέα.

Δεσμεύτηκε να προωθήσει τις χάρτες εξοικονόμησης νερού, σε συναντήσεις που θα έχει με τους προέδρους μεγάλων αγροτικών συνεταιρισμών.

Την ίδια ώρα, μονόδρομος φαίνεται πως είναι η αλλαγή πολιτικής για το νερό.

Σε μελέτη που έγινε από το Ινστιτούτο τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρεται ότι πρέπει να εμπεδωθεί μια νέα διαφορετική φιλοσοφία προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση των υδάτινων πόρων.

Η μελέτη θα παρουσιαστεί στη διημερίδα για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα στις 29 και 30 Μαΐου.

Ο ΣΚΑΪ θα συμμετάσχει στο συνέδριο και την Παρασκευή θα συνδεθεί απευθείας με την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο συνολικός αριθμός των γεωτρήσεων που εκμεταλλεύονται υπόγεια νερά, είναι άγνωστος.

Εκτιμάται ότι οι γεωτρήσεις φτάνουν τις 270.000.

Οι μεγαλύτερες αντλήσεις υπόγειων νερών γίνονται στο Υδατικό Διαμέρισμα Θεσσαλίας και είναι της τάξης των 500 550 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως.

Οι τρεις χάρτες:

*
*
* . Η Εθελοντική Δέσμευση περιλαμβάνει 12 συμβουλές για την εξοικονόμηση νερού στην καθημερινότητα με σκοπό τη μεταβολή των συνηθειών μας έτσι ώστε να μη σπαταλούμε το νερό.
Πηγή: skai.gr