Παρά Τρίχα: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα κατοικίδια σε κατοικίες (vid)

Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των ανθρώπων που επιλέγουν να μοιραστούν την ζωή τους με κατοικίδια όλο και αυξάνεται.

Ωστόσο σχετικά λίγοι από εμάς γνωρίζουμε με ακρίβεια τι ορίζει ο νόμος για την σχέση μας με αυτά. Ποια είναι τα δικαιώματα μας και τι πρέπει να γνωρίζουμε ως κηδεμόνες.

Στο επεισόδιο αυτό η νομικός Έλενα Δέδε, μας αναλύει όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την προστασία που μας παρέχει ο νόμος σε πολυκατοικίες, μέσα μεταφοράς, ξενοδοχεία και δημόσιους χώρους. Ενδεικτικά, τα κατοικίδια επιτρέπονται σε όλες τις κατοικίες παρά την ύπαρξη κανονισμού που κάνει λόγο για απαγόρευση. Στην περίπτωση ύπαρξης τέτοιου κανονισμού μάλιστα επιτρέπονται μέχρι 2 κατοικίδια ανά διαμέρισμα, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρχει τέτοιος κανονισμός επιτρέπονται ελεύθερα αρκεί να τηρούνται όλοι οι κανόνες ευζωίας.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά τους εξωτερικούς χώρους, επιτρέπεται επίσης το να τα έχουμε μαζί μας τόσο σε ένα καφέ όσο και σε ένα εστιατόριο εφόσον είναι εκπαιδευμένα.

Περιορισμοί υπάρχουν μόνο όσον αφορά τους εσωτερικούς χώρους σε καφέ και εστιατόρια όπου πρέπει να τηρείται το να υπάρχει η απόσταση τους από χώρους από όπου παρασκευάζεται φαγητό.

Δείτε όλες τις εκπομπές του «Παρά Τρίχα» στο SKAITV.GR.

Έρευνα Παρουσίαση: Σπύρος Μαργαρίτης

Πηγή: skai.gr