Οχετός ο Κηφισός

Σκούρο μαύρο χρώμα και έντονη δυσοσμία παρουσίασε ο Κηφισός στο ύψος της Νέας Φιλαδελφείας την Τετάρτη το μεσημέρι.

Τα άγνωστης προέλευσης λύματα, τα μαυρισμένα νερά, οι δυσβάσταχτες οσμές και η αποπνικτική ατμόσφαιρα προκάλεσαν δυσφορία στους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας και τους ανάγκασαν να προβούν σε καταγγελίες.

Ο ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με την εταιρεία καθαρισμών Kärcher, προχώρησε σε δειγματοληψία, προκειμένου από τις αναλύσεις που θα γίνουν να διαπιστωθούν οι ακριβείς τιμές της μόλυνσης, καθώς και η προέλευση των λυμάτων, άρα και οι υπεύθυνοι για τη συνεχιζόμενη οικολογική καταστροφή.

Όπως ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο γραμματέας του Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης Κηφισού Ντίνος Λάσκαρης, σκούρο χρώμα και παρόμοια υφή βρέθηκε και στο ρέμα της Πύρνας, στην έξοδο των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος της Νέας Φιλαδέλφειας Ζαχαρίας Χωρινός δήλωσε πως υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυτό που εκχέεται στον Κηφισό προέρχεται από τις λεκάνες του βιολογικού καθαρισμού στο χώρο της Μεταμόρφωσης και πρόσθεσε:

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, στο βωμό των συμφερόντων, να παίζει με το περιβάλλον και με την υγεία των πολιτών μας. Είμαστε αποφασισμένοι και θα φτάσουμε μέχρι τέλους.

Ο δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας κατέθεσε ήδη μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη έρευνα του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, είχε διαπιστωθεί ότι βιομηχανίες ρίχνουν ανεξέλεγκτα τα επικίνδυνα απόβλητά τους στον Κηφισό, παραβιάζοντας την περιβαλλοντική νομοθεσία και το προεδρικό διάταγμα, που είχε εκδοθεί για την προστασία του ποταμού.
Πηγή: skai.gr