Ομόφωνη απόφαση για κινητοποιήσεις

Την πρόθεσή τους να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να σταματήσει η παράνομη και καταστροφική δράση των λατομείων Μαρκοπούλου, εξέφρασαν δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μαρκοπούλου.

Αν και δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, το ζήτημα τέθηκε μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των Φακέλων, από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Μεταξύ άλλων προτάθηκε ο αποκλεισμός του δρόμου που οδηγεί στα λατομεία, η σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου για το θέμα και η σύνταξη υπομνήματος, το οποίο στα σταλεί στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Αντιπαράθεση προκλήθηκε όταν ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Μεθενίτης κατηγόρησε το δήμαρχο Μαρκοπούλου Φώτη Μαγουλά ότι προεκλογικά δεν έθιξε το θέμα και ότι έχει χαρίσει 2,5 εκατομμύρια σε λατόμους, αναφερόμενος στο γεγονός ότι τα λατομεία δεν έχουν πληρώσει λατομικά τέλη στο δήμο.

Ο δήμαρχος διέψευσε τους ισχυρισμούς και υποστήριξε ότι ο δήμος έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για το κλείσιμο των λατομείων.
Πηγή: skai.gr