Κλείσιμο

Οι κερασιές στην Ιαπωνία φέτος θα ανθίσουν νωρίτερα από το αναμενόμενο

Αν έκανες μία βόλτα πρόσφατα στη γειτονιά σου, θα συνειδητοποίησες ότι πολλά δέντρα φέτος άνθισαν νωρίτερα από το αναμενόμενο. Το ίδιο φαίνεται ότι θα συμβεί και με τις περίφημες κερασιές της Ιαπωνίας. Αυτά τα δέντρα κάθε χρόνο στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου χαρίζουν στην Ιαπωνία ένα υπέροχο ροζ χρώμα και χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα για να τις θαυμάσουν.

Φέτος, αυτό δυστυχώς δεν είναι εφικτό, ωστόσο οι κερασιές θα παραμείνουν πιστές στο ραντεβού τους, γιατί φαίνεται ότι βιάζονται να φέρουν την άνοιξη. Συγκεκριμένα στο Τόκιο, οι άνθη των κερασιών θα ξεκινήσουν να κάνουν την εμφάνιση τους από τις 15 Μαρτίου, ενώ στην Χιροσίμα μία μέρα αργότερα. Αντίστοιχα στην πόλη του Κιότο, οι κερασιές θα αρχίσουν να ανθίζουν από τις 17 Μαρτίου και στην Οσάκα από τις 20 του μήνα.

Όσο κι αν οι μετεωρολόγοι φιλοδοξούν να προβλέψουν τις σωστές ημερομηνίες, οι κερασιές ακολουθούν πάντοτε τον καιρό
Ο λόγος για τον οποίο φέτος προβλέπουν ένα πρώιμο άνθισμα των δέντρων είναι ο καλός και ζεστός καιρός που επικρατεί. Ο παρακάτω χάρτης από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας δείχνει λεπτομερώς τι θα συμβεί:

Στην Ιαπωνία κανονικά υπάρχει μία σειρά από events για να γιορτάσουν κάτοικοι και τουρίστες τον ερχομό της άνοιξης

Στα ιαπωνικά υπάρχει μάλιστα η λέξη Hanami που μεταφράζεται ως "το να παρακολουθείς τα δέντρα να ανθίζουν. Πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά έθιμα των Ιαπώνων αυτές τις μέρες, να μαζεύονται σε πάρκα και να κάνουν πικ-νικ. Έχουν έτσι την ευκαιρία να χαρούν τη φύση και τα δέντρα με άμεσο τρόπο. Εκτός από τον ερχομό της άνοιξης, το άνθισμα των κερασιών θεωρείται και μία αφορμή για την επίτευξη της εσωτερικής ευημερίας.

Κάθε χρόνο διοργανώνονται και διάφορα φεστιβάλ σε όλη τη χώρα για να γιορτάσουν αυτό το γεγονός. Φέτος όμως πολλά αναγκάστηκαν να ακυρωθούν ή να μεταφερθούν online. Όπως και να'χει, το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα θα κυριαρχήσει και πάλι στη χώρα τις επόμενες μέρες. Έτσι, θα θυμίσει σε όλους, πως ό,τι κι αν γίνει, η φύση έχει πάντα τον τρόπο της να φέρνει την άνοιξη.

Διαβάστε ακόμα:

Το παντελόνι της χρονιάς είναι αυτό το legging
Η νέα ταινία ‘Minari’ σε βοηθά να καταλάβεις επιτέλους τι σημαίνει το ‘Αμερικανικό Όνειρο’

 

Πηγή: savoirville.gr