Ο «Χαλκ» καλεί τους Ευρωπαίους να ταχθούν κατά των χημικών ρύπων

Ο «Χαλκ» καλεί τους Ευρωπαίους να ταχθούν κατά των χημικών ρύπων

Ο Αμερικανός ηθοποιός και ακτιβιστής για την προστασία του περιβάλλοντος Μαρκ Ράφαλο κάλεσε σήμερα από τις Βρυξέλλες τους Ευρωπαίους να αναδειχθούν σε «ήρωες» στη μάχη εναντίον των χημικών ρυπογόνων ουσιών, ένα θέμα που απασχολεί την τελευταία του ταινία "Dark Waters".

Εκεί, ενσαρκώνει τον Ρόμπερτ Μπίλοτ, ο οποίος δίνει μακρά δικαστική μάχη εναντίον του αμερικανικού κολοσσού χημικών DuPont, εξ ονόματος περίπου 70.000 ανθρώπων, το πόσιμο νερό των οποίων είχε μολυνθεί από το υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ (PFOA) στη δυτική Βιρτζίνια.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλευρό του σκηνοθέτη Τοντ Χέινς και του Ρόμπερτ Μπίλοτ, ο Μαρκ Ράφαλο, ο οποίος έχει αναλάβει την παραγωγή της ταινίας, επισήμανε ότι «τα πράγματα κινούνται προς αυτού του είδους τα ερωτήματα έπειτα από 4 δεκαετίες αδράνειας».

Ο ηθοποιός βρίσκεται πίσω από την εκστρατεία "Fight forever chemicals" και ζητά από τις αρχές να αυστηροποιήσουν τους κανονισμούς σχετικά με τους χημικούς ρύπους.

«Αυτό ήταν δύσκολο για εμάς, να κάνουμε τα πράγματα να κινηθούν σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ακόμα και με αυτήν την ταινία. Επομένως, παιδιά, εσείς είστε οι ήρωες, εσείς πρέπει να γίνετε ήρωες», ζήτησε από τις Βρυξέλλες.

Ο Ράφαλο που συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, ελπίζει ότι αυτή η ταινία, που θα προβληθεί στις 26 Φεβρουαρίου στη Γαλλία και στο Βέλγιο και στις 28 Φεβρουαρίου στη Βρετανία, «θα συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των ανθρώπων».

«Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι έχουν δηλητηριαστεί και μάλιστα δεν το γνωρίζουν καν» προειδοποίησε ο ηθοποιός, που δίνει, επίσης, μάχη ενάντια στο σχιστολιθικό αέριο.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρωτοβουλία δύο Σουηδών βουλευτών να προτείνουν την ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ για το Νόμπελ Ειρήνης, ο Μαρκ Ράφαλο της ευχήθηκε «καλή τύχη».

«Θα μου άρεσε πολύ να τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ