Κλείσιμο

Ο Ασωπός εκπέμπει SOS

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα εδώ και ένα χρόνο για την βελτίωση της κατάστασης στον Ασωπό εκτός από επικοινωνιακά κόλπα, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Γυρίσματα, ο ιερέας Ιωάννης Οικονομίδης.

Πρόσθεσε πως την μεγαλύτερη ευθύνη για την ρύπανση του ποταμού σε ποσοστό 90%, την έχουν 10 μεγάλοι κολοσσοί που θέλουν η περιοχή να λειτουργεί άναρχα, χωρίς κρατικό έλεγχο και παρέμβαση.

Ανέφερε επίσης ότι τα απόβλητα συνεχίζουν να παράγονται σε όλο και μεγαλύτερες ποσότητες, κάτι που αποδεικνύεται και από τις τελευταίες μετρήσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή, η πρώην γενικής επιθεωρήτριας Περιβάλλοντος, Μαργαρίτα Καραβασίλη, τόνισε πως παρόλο που έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που έχει γίνει γνωστή η υπόθεση με το πρόβλημα ρύπανσης του Ασωπού με εξασθενές χρώμιο, δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.

Μάλιστα, είπε πως είναι θέμα πολιτικής βούλησης και οργάνωσης του κράτους.

Ακόμα, υπογράμμισε, ότι παρόλο που στην περιοχή έχουν παρατηρηθεί πολλοί θάνατοι, δεν έχει γίνει έρευνα για το αν  έχουν σχέση με την παρουσία εξασθενούς χρωμίου στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.
Πηγή: skai.gr