Κλείσιμο

Νότια Αφρική: Τουλάχιστον 1 εκατομ. μέλισσες αφανίστηκαν από ψεκασμούς

Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο μέλισσες θεωρείται πως δηλητηριάστηκαν λόγω ακατάλληλου εντομοκτόνου που χρησιμοποιήθηκε σε περιοχή με αμπελώνες στην Νότια Αφρική.


Μελισσουργοί από την ευρύτερη περιοχή γύρω από το Κέιπ Τάουν κάνουν λόγο για εκτεταμένες ζημιές σε μελίσσια, παραμένει ωστόσο δύσκολο μέχρι στιγμής το να οριστεί πόσες μέλισσες έχουν δηλητηριαστεί.


Δεν είναι σαφές πόσες μέλισσες υπάρχουν στη Νότια Αφρική, αλλά οι θάνατοι δεν θα έχουν μεγάλη διαφορά στο συνολικό πληθυσμό τους, δήλωσε ο κ. Ashley-Cooper, αντιπρόεδρος της Ένωσης μελισσοπαραγωγών του Δυτικού Κέιπ Τάουν.
.

Την ίδια ώρα ακτιβιστές εκφράζουν την ανησυχία τους για την πτώση του πληθυσμού των μελισσών της χώρας.

Παράλληλα διεξάγονται μελέτες προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος αλλά ο τρόπος περιορισμού της καταστροφής η οποία έπληξε σημαντικά τόσο μελίσσια παραγωγών όσο και άγριες μέλισσες.


"Πριν από μια εβδομάδα αρχίσαμε να ειδοποιούμαστε για το ότι οι μελισσοκόμοι βρίσκουν νεκρές μέλισσες μπροστά από τις κυψέλες τους", ανέφερε ο Cooper.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης μελισσοπαραγωγών, το συμβάν αναμένεται να υπάρξει μικρή επίδραση στην παραγωγή μελιού της χώρας.

Πηγή: BBC
Πηγή: SKAI.GR/BBC