Νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς: Σε δημόσια διαβούλευση

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τίθεται το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, για τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς.

Στον αερα για διαβούλευση βρίσκεται το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς.

Τι αλλάζει και ποιες είναι οι πρώτες αντιδράσεις:

«Το καινούργιο νομοσχέδιο θα είναι μια ανάσα για τα αδέσποτα και για εμάς που ασχολούμαστε με αυτά. Λιγοτερες εγκαταλείψεις και κακοποιήσεις, δεν θα έχει παράνομες γέννες, θα είναι μια ανάσα» λέει ο Υπεύθυνος Καταφυγίου και Αστικής Πανίδας Δ.Αθηναίων, Κυριάκος Φυλακτόπουλος.

Το νομοσχέδιο έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων το οποίο θα οδηγήσει στη μείωση τους, μέσω ενός νέου αποτελεσματικού συστήματος υιοθεσιών και στείρωσεων.

Η δημιουργία πρότυπων καταφυγίων ζώων σαν και αυτό που βρισκόμαστε προωθείται μέσω του φιλοζωικού νομοσχεδίου που είναι ήδη στη διαβούλευση ώστε τα ζώα συντροφιάς να μπορούν να διαβιούν με ασφάλεια.

«Θεωρώ ότι είναι σε μια πολύ καλή κατεύθυνση. Έχει καινοτομίες που θα βοηθήσουν πολύ στο θέμα των αδέσποτων στη χώρα μας», αναφέρει η Εντεταλμένη σύμβουλος Δήμου Αθηναίων – Υπεύθυνη Καταφυγίου Ζώων, Σεραφίνα Αβραμίδου.

«Είναι καιρός η Ελλάδα να κάνει γενναία βήματα μπροστά στην προστασία των μικρών μας φίλων: μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, ενίσχυση της υιοθεσίας, προστασία από κακοποίηση, διασφάλιση της ευζωίας τους», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με το νομοσχέδιο αυτό για πρώτη φορά δεσποζόμενα και αδέσποτα, ζώα προς υιοθεσία, φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις, κτηνίατροι, εκτροφείς, καταφύγια και Δημόσια Διοίκηση, εντάσσονται σε μια ενιαία επίσημη πλατφόρμα συνεργασίας.

Πηγή: skai.gr