Νερό: Πηγή Ζωής

Το παρόν σε ακόμα μία εκδήλωση για το περιβάλλον έδωσε ο ΣΚΑΪ καταδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την προστασία της φύσης.

Το πρωί της Παρασκευής ο ΣΚΑΪ 100,3 εξέπεμψε το πρόγραμμά του από την Καλαμάτα, όπου συνεχίζονται οι εργασίες της διημερίδας για την εξοικονόμηση και την προστασία νερού που διεξάγεται από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και την Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος.

Αν και υπάρχει επάρκεια νερού στην Βοιωτία, δεν υπάρχουν κατάλληλες υποδομές και σύγχρονες εγκαταστάσεις άρδευσης, με αποτέλεσμα να χάνεται μεγάλο μέρος νερού ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο νομάρχης Βοιωτίας και μέλος της ΕΝΑΕ
Τεράστιο το πρόβλημα της υπεράντλησης νερού από τη λίμνη Πλαστήρα ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Πλαστήρα και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ,
Είπε ότι δεν τηρείται το οικολογικό όριο ισορροπίας κάτω από το οποίο δεν πρέπει να αντλείται νερό.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας
Ανέφερε ότι χρειάζεται να δημιουργηθούν λιμνοδεξαμενές για να παίρνουν νερό τα ελικόπτερα αλλά και για να το χρησιμοποιούν οι πολίτες και η πυροσβεστική.

Συνεχάρη την προσπάθεια του σταθμού μας για την προστασία του περιβάλλοντος και την διαχείριση του νερού.

Την Πέμπτη, στην πρώτη μέρα των εργασιών της διημερίδας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων
Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότεροι φορείς, πολίτες και αγρότες ανταποκρίνονται στην εκστρατεία του ΣΚΑΪ και της εφημερίδας Καθημερινή για την εξοικονόμηση νερού.

Η εκστρατεία γίνεται με την συνεργασία του Δικτύου ΣΟΣ, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Στο πλαίσιο της εκστρατείας οι πολίτες καλούνται να υπογράψουν την διακήρυξη της εθελοντικής δέσμευσης για την εξοικονόμηση νερού.

Οι υπογραφές συγκεντρώνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση
Οι τρεις χάρτες:

*
*
* . Η Εθελοντική Δέσμευση περιλαμβάνει 12 συμβουλές για την εξοικονόμηση νερού στην καθημερινότητα με σκοπό τη μεταβολή των συνηθειών μας έτσι ώστε να μη σπαταλούμε το νερό.
Πηγή: skai.gr