Ναι στο πράσινο - όχι στο τσιμέντο

Με σύνθημα "Ναι στο πράσινο - όχι στο τσιμέντο" περιβαλλοντικοί φορείς και κάτοικοι της Κυψέλης δενδροφυτεύουν την Κυριακή το Πεδίον του Άρεως σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την αυθαίρετη τσιμεντοποίησή του.

Κάτοικοι και φορείς, την 1η Απριλίου είχαν επιχειρήσει να φυτέψουν δένδρα στο πάρκο αλλά εμποδίστηκαν, με αποτέλεσμα, ορισμένοι από τους κατοίκους να οδηγηθούν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Όπως καταγγέλλουν, ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος, έχει κόψει εκατοντάδες αιωνόβια δένδρα στο πάρκο, προχωρώντας σε αυθαίρετη επέκταση των εγκαταστάσεών του.

Σύμφωνα με περιβαλλοντικούς φορείς, η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου, παραχώρησε στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο 15 στρέμματα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του, θέτοντας όμως τον όρο να μην κοπεί ούτε ένα δένδρο.

Ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος ωστόσο, καταπάτησε έκταση του πάρκου και έκοψε εκατοντάδες αιωνόβια δένδρα, προκειμένου να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του.

Η πολεοδομία Αθηνών παραδέχεται ότι υπάρχουν αποφάσεις κατεδάφισης τμήματος, αλλά επικαλούμενη φόρτο εργασίας, δεν έχει προχωρήσει στα προβλεπόμενα από το νόμο. 

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός, ότι οι φύλακες απαγορεύουν την είσοδο σε δικυκλιστές, αλλά επιτρέπουν τη διέλευση σε φορτηγά τροφοδοσίας.

Να σημειωθεί όμως, ότι στο πάρκο ψυχαγωγούνται παιδιά, καθώς πρόκειται για χώρο αναψυχής και περιπάτου.

Ως εκ τούτου, ο κίνδυνος ατυχήματος είναι ορατός.

Όσον αφορά τη δενδροφύτευση στην οποία προέβησαν οι φορείς και κάτοικοι της περιοχής την 1η Απριλίου, κατέληξε άδοξα.

Μετά από καταγγελία ότι δενδροφυτεύεται ιδιωτικός χώρος, παρενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και έγιναν προσαγωγές.
Πηγή: skai.gr