Μολυσμένα τα νερά στην Ιρλανδία

Το ένα τρίτο των ποταμών και των πηγών πόσιμου νερού στην Ιρλανδία έχουν μολυνθεί σε ανησυχητικό βαθμό, σύμφωνα με έρευνα της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) την οποία επικαλέσθηκε σε δημοσίευμά της την Τετάρτη η εφημερίδα The Irish Times.

Οι πηγές πόσιμου νερού έχουν μολυνθεί από ανθρώπινα, ζωικά, αγροτικά και βιομηχανικά απόβλητα, σύμφωνα με την έκθεση, και η ποιότητα των υδάτινων πόρων έχει επιδεινωθεί κατά μήκος των Ιρλανδικών ακτών και των εκβολών των ποταμών.

Η έκθεση σημειώνει ότι η επιδείνωση αυτή σημειώθηκε παρά τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων επεξεργασίας του νερού.

Η έκθεση υπογραμμίζει την μόλυνση του ενός τρίτου των υδάτινων πόρων από λύματα και των εννέα από τα 11 ποτάμια συστήματα της χώρας από λιπάσματα.

Στη νέα Ιρλανδική κυβέρνηση θα συμμετάσχει και το κόμμα των Πρασίνων, τα μέλη του οποίου ενέκριναν την Τετάρτη με μεγάλη πλειοψηφία (441 ψήφοι υπέρ έναντι 68 κατά) τη συμφωνία για την δημιουργία συνασπισμού με το κόμμα Φιόνα Φέιλ (FF) του πρωθυπουργού Μπέρτι Αχέρν.

Η κυβέρνηση αναμένεται να διορισθεί από την πρόεδρο Μέρι ΜακΑλίζ αργότερα σήμερα Πέμπτη.
Πηγή: skai.gr