Κλείσιμο

Μικρές πράξεις που θα "ξεδιψάσουν" τον πλανήτη

Πηγή νερού το σπίτι σου

Αν αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις εσύ σε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα, διάβασε τα παρακάτω tips και θα δεις το σπίτι σου να μετατρέπεται σε «πηγή» νερού για το περιβάλλον. Γιατί η σπατάλη κρύβεται στις πιο αυτόματες συνήθειές μας:

Μη ξεβγάζεις τα πιάτα 
Μπορεί πολλοί να παραξενεύονται με αυτή τη συμβουλή όμως αν έχεις πλυντήριο πιάτων, το ξέβγαλμα είναι τελείως αχρείαστο και ξοδεύει πολύ νερό. Απαραίτητη προϋπόθεση να επιλέξεις απορρυπαντικό πλυντηρίου όπως τις κάψουλες Fairy Platinum Plus που εξαφανίζουν ακόμα και τα πιο επίμονα λίπη. 

Πρόπλυση; Πρόβλημα!
Τόσο στο πλυντήριο πιάτων όσο και στων ρούχων η πρόπλυση δε χρειάζεται αν χρησιμοποιείς αποτελεσματικά απορρυπαντικά όπως το Fairy και τα Ariel Allin1 PODS αντίστοιχα. Όλα πεντακάθαρα , εσύ γλιτώνεις χρόνο και ο πλανήτης νερό και ενέργεια.

Κλείσε τη βρύση 
Βουρτσίζεις τα δόντια σου ενώ τρέχει η βρύση; Σπαταλάς 15 λίτρα νερό. Ξυρίζεσαι ενώ τρέχει η βρύση; Σπαταλάς έως και 8 ποτήρια νερό. Κάνεις μπάνιο και δεν κλείνεις πάλι η βρύση; Αυτό το αφήνουμε στη φαντασία σου για το πόσα λίτρα νερό ξοδεύεις. Εδώ η λύση είναι απλή. Κλείσε τη βρύση. 

1 μπουκάλι νερό = 3 μπουκάλια νερό
Ήξερες ότι 1 πλαστικό μπουκάλι νερό ξοδεύει τρεις φορές το περιεχόμενό του για να παραχθεί; Γι’ αυτό προτίμησε ένα γυάλινο ή νερό βρύσης σε επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι και ξεδίψασε τον πλανήτη με την επιλογή σου.

Αν διαβάζοντας μέχρι εδώ έχεις ήδη αποφασίσει να κάνεις αυτές τις μικρές πράξεις και στο δικό σου σπίτι, μπες στο www.epithimies.gr και εμπνεύσου για ακόμα περισσότερες λύσεις για τον πλανήτη που περνούν από το χέρι σου. Η P&G έχει ήδη δεσμευτεί να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Εσύ; 

 

Πηγή: skai.gr