Κλείσιμο

Μεγάλος Περίπατος: Όλο και περισσότεροι πεζοί και ποδηλάτες (pics)

Όσο περνούν οι ημέρες, οι κάτοικοι της Αθήνας αλλά και οι επισκέπτες της, εξοικειώνονται με τη δοκιμαστική περίοδο του Μεγάλου Περιπάτου στην Βασιλίσσης Όλγας, το Σύνταγμα και την Πανεπιστημίου, με τις προσωρινές παρεμβάσεις που έγιναν, αναφέρουν πηγές του δήμου Αθηναίων.

Ο Περίπατος βρίσκεται ακόμη σε πιλοτική περίοδο και μετά από λίγους μήνες θα αρχίσουν τα έργα που θα θα αναδείξουν την νέα εικόνα της Αθήνας με τις μόνιμες παρεμβάσεις.

Πέρα από τα Σαββατοκύριακα, που πολλοί επιλέγουν να δουν από κοντά τις αλλαγές στην Πανεπιστημίου, έχει αυξηθεί ο αριθμός εκείνων που καθημερινά επιλέγουν την διαδρομή της για την εξυπηρέτησή τους. Είναι ένα ουσιαστικό στοιχείο αυτής της πρώτης φάσης του Μεγάλου Περιπάτου και αποτελεί πυξίδα για την έκταση των παρεμβάσεων στις επόμενες φάσεις του έργου που είναι και οι πιο σημαντικές.

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα των πολιτών που άρχισαν να χρησιμοποιούν τον ποδηλατόδρομο της Πανεπιστημίου για να κατευθυνθούν προς τη νέα πλατεία της Ομόνοιας αλλά και εκείνων που απολαμβάνουν τον καλοκαιρινό περίπατό τους, κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, οι πολίτες έρχονται σε επαφή με την καθημερινή εξέλιξη ενός έργου μέσα από την προσωρινή εφαρμογή του, σε μία περίοδο δοκιμής, για να έχουν άποψη και αίσθηση μέχρι την τελική μορφή του Μεγάλου Περιπάτου που θα είναι πολύ διαφορετική από την σημερινή.

Σήμερα και τους επόμενους μήνες οι προσωρινές παρεμβάσεις θα δώσουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα διαμορφωθούν έτσι ώστε το έργο να έχει το αρτιότερο αποτέλεσμα για την πόλη, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Όσο για τον αστικό εξοπλισμό που ομορφαίνει τις διαδρομές του Μεγάλου Περιπάτου, όταν ο Περίπατος πάρει την τελική του μορφή, θα μεταφερθεί στις 129 γειτονιές και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα της Αθήνας έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει μέρος των ελεύθερων χώρων που αποτελούν ανάσα ζωής για τους μόνιμους κατοίκους.

Πηγή: skai.gr