Λευκός ρινόκερος γεννήθηκε στο θεματικό πάρκο Disney Animal Kingdom

Το Walt Disney World υποδέχτηκε ένα νέο μέλος στην οικογένεια των θεματικών πάρκων του - έναν λευκό ρινόκερο!
 
Νωρίς το πρωί της Κυριακής η Kendi γέννησε ένα αρσενικό λευκό ρινόκερο στο θεματικό πάρκο Disney Kingdom Animal, έτσι οι λευκοί ρινόκεροι που γεννήθηκαν στο θέρετρο του Ορλάντο έγιναν έντεκα.
 
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Disney, το ζώο γεννήθηκε μετά από εγκυμοσύνη 16 μηνών και ζυγίζει περίπου 68 κιλά. Μέσα σε μια ώρα από τη γέννησή του, ο νεογέννητος ρινόκερος στάθηκε και περπάτησε, ενώ θήλασε κιόλας. 
 
Ο μπαμπάς του νεογέννητου ρινόκερου ονομάζεται Dugan. Η μητέρα και το νεογέννητο θα περάσουν τις επόμενες εβδομάδες μαζί, ενώ στη συνέχεια θα ενωθούν με το υπόλοιπο κοπάδι, όπου οι επισκέπτες του θεματικού πάρκου θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον μικρό λευκό ρινόκερο στο περιβάλλον του.
 
Οι λευκοί ρινόκεροι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο θηλαστικό της Γης και σχεδόν εξαφανίζονται εξαιτίας της λαθροθηρίας για το κέρατο τους, σύμφωνα με τη WWF.
 
Η ομάδα φροντίδας των ζώων του θεματικού πάρκου φροντίζει επίσης δύο ακόμα εγκύους ρινόκερους που αναμένεται να γεννήσουν το 2021.
 
Ο λευκός ρινόκερος Jao αναμένεται να γεννήσει το φθινόπωρο του 2021, ενώ άλλος λευκός ρινόκερος Lola πιθανότατα θα γεννήσει κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου ή αρχές του χειμώνα του 2021, σύμφωνα με το Disney Parks Blog.
 
Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Animal Kingdom είχε τόσους πολλούς ρινόκερους ταυτόχρονα σε κατάσταση εγκυμοσύνης, ανέφερε η εκπομπή «Good Morning America».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ