Λατομείο λειτουργεί χωρίς άδεια

Οικολογική καταστροφή συντελείται στο δήμο Μαλακασίου Τρικάλων, από τη λειτουργία παράνομου λατομείου, σε δασική έκταση. Το λατομείο εκμεταλλεύεται η εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ, η οποία κατασκευάζει τμήμα της Εγνατίας οδού από το Μαλακάσι έως τα Γρεβενά.

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η εταιρεία, από τον Ιούνιο του 2006 έκανε εξόρυξη αδρανών υλικών και λειτουργούσε μονάδα παρασκευής μπετόν και σπαστηροτριβείου, χωρίς άδεια.

Αποτέλεσμα η εκπομπή ρύπων στα χωριά Παναγία και Κορυδαλλός και η μόλυνση ποταμού της περιοχής, τα νερά του οποίου καταλήγουν στον Πηνειό.

Από τον Απρίλιο έως τον Μάϊο του 2007 η ΑΤΤΙΚΑΤ εξασφάλισε άδειες όχι για λειτουργία λατομείου αλλά για εκμετάλλευση δανειοθαλάμου και μονάδας παραγωγής σκυροδέματος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Μαλακασίου Δημήτρης Λιάττης παραδέχθηκε την παράνομη λειτουργία του λατομείου. Ωστόσο ανέφερε ότι η μόλυνση του περιβάλλοντος παρατηρείται και σε άλλες κοντινές περιοχές από την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα εργοταξίων άλλων εταιριών που κατασκευάζουν τμήματα της Εγνατίας οδού.

Ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Μαλακασιώτης έκανε λόγο για περιβαλλοντική επιβάρυνση άνευ προηγουμένου επισημαίνοντας ότι η ΑΤΤΙΚΑΤ ερμηνεύει την άδεια για δανειοθάλαμο ως άδεια λατομείου.
Πηγή: skai.gr