Κύπρος: Υποδέχεται 25.000 πεταλούδες την ώρα από το Ισραήλ

Δισεκατομμύρια πανέμορφες πεταλούδες έρχονται σήμερα και τις επόμενες μέρες από το Ισραήλ στην Κύπρο, στο μεγάλο τους ταξίδι που κάνουν κάθε χρόνο, εδώ και εκατομμύρια χρόνια από την Σαουδική Αραβία προς την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
 
Σήμερα, σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, πολίτες παρακολουθούν το υπερθέαμα των χιλιάδων πεταλλούδων να περνούν από διάφορες περιοχές, ιδιαίτερα στην περιοχή Μοσφιλωτής – Κόρνου. Για το φαινόμενο είχε ουσιαστικά παρατηρηθεί ιδιαίτερα έντονα χθες Πέμπτη στο Ισραήλ.
 
Μάλιστα η Αρχή Προστασίας της Φύσης και των Πάρκων του Ισραήλ, είχε εκδώσει και ανακοίνωση στην οποία επεξηγούσε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για την περίοδο μετανάστευσης των πολύχρωμων πεταλούδων, που κατευθύνονται προς την Κύπρο, σε μια πορεία μήκους πέραν των 2.500 χιλιομέτρων, από την Σαουδική Αραβία προς τα Βαλκάνια και την Μεσόγειο.
 
Ειδικοί εντομολόγοι είχαν αναφέρει σε τηλεοπτικές εκπομπές, ότι ο ρυθμός μετακίνησης πεταλούδων από το Ισραήλ προς την Κύπρο αυτές τις μέρες είναι της τάξης των 25.000 πεταλούδων την ώρα.
 
Πρόκειται για φαινόμενο που παρατηρείται με το συγκεκριμένο είδος πολύχρωμων πεταλούδων τόσο στην δική μας περιοχή όσο και από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ.
 
Η μετανάστευση αυτή επαναλαμβάνεται για εκατομμύρια χρόνια, καταγράφεται από την αρχαιότητα χωρίς η επιστήμη να έχει ακόμα εξηγήσει πλήρως τι την προκαλεί και πώς ακριβώς πραγματοποιείται.

Πηγή: www.philenews.com