Ξεκινούν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στην Αττική – Οι πρώτες περιοχές

Από την Ανατολική Αττική ξεκινά ο πρώτος κύκλος επίγειων ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών από την Περιφέρεια Αττικής.

Σε αυτόν τον πρώτο κύκλο, ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί στις Οικολογικά Προστατευόμενες περιοχές (φυσικά συστήματα) της Ανατολικής Αττικής, σε περιοχές-εστίες περιαστικά όλων των Δήμων της Ανατολικής Αττικής, αλλά και σε πλημμυρισμένες εκτάσεις-εστίες που βρίσκονται στον περιαστικό ιστό Δήμων της Ανατολικής Αττικής.

Ειδικότερα οι εφαρμογές θα εστιαστούν σε οικολογικά προστατευόμενες περιοχές όπως ο Σχινιάς στο Δήμο Μαραθώνος και ο Ασωπός στο Δήμο Ωρωπού, περιαστικά των Δήμων Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδος, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Μαραθώνος, Αχαρνών, Διονύσου, Παλλήνης, Παιανίας και Ραφήνας-Πικερμίου. Παράλληλα θα γίνουν ψεκασμοί σε πλημμυρισμένες εκτάσεις περιαστικά των Δήμων Ωρωπού, Σπάτων-Αρτέμιδας, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας και Μαραθώνος.

Έχει δημιουργηθεί Παρατηρητήριο Ψεκασμών αλλά και η ειδικό πρόγραμμα τριετούς συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου,  με στόχο την καλύτερη χαρτογράφηση των επιμέρους αναγκών ώστε να αποφασίζεται έγκαιρα εάν απαιτούνται και επιπλέον ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Με αφορμή την έναρξη των ψεκασμών ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:
«Ξεκινάμε έγκαιρα τις παρεμβάσεις μας και συγκεκριμένα το πρόγραμμα επίγειων ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών σε όλη την Αττική, με στόχο να εξαλείψουμε τους πληθυσμούς των μολυσματικών κουνουπιών που αποτελούν κίνδυνο για τους πολίτες», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Πηγή: skai.gr