Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο, προϋπολογισμού 800.000€

Ξεκίνησαν οι εργασίες του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο. Τη μελέτη του έργου συνέταξαν οι υπηρεσίες του Δήμου, ενώ στη συνέχεια  ο φάκελος υποβλήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής και με  αποτελεσματικές ενέργειες η Δημοτική Αρχή πέτυχε τη ένταξη και χρηματοδότησή του με προϋπολογισμό 800.000€ στο πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες:

  • Αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων και τοποθέτηση νέας μεταλλικής περίφραξης επί του υφιστάμενου τοιχίου επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως,
  • Διάστρωση της επιφάνειας επέμβασης με κηπιαίο χώμα, χάραξη μονοπατιών και παρτεριών
  • Υπογειοποίηση του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού το οποίο θα αποτελείται από 7μετρους ιστούς φωτισμού.
  • Κατασκευή νέου υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού του πάρκου, ενίσχυση του υπάρχοντος φωτισμού με τοποθέτηση φωτιστικών ιστών ύψους 3μέτρων σε συνάρτηση με τη διαμόρφωση μονοπατιών, όπου ο φωτισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος.
  • Κατασκευή ελαστικών δαπέδων ασφαλείας στο χώρο της παιδικής χαράς.
  • Τοποθέτηση πέργκολας και τριών διαφορετικών τύπων καθιστικών.
  • Διάστρωση των τελικών επιφανειών των χώρων του Πάρκου και των μονοπατιών με πορώδεις μαλακές επιφάνειες από πατημένο επεξεργασμένο χώμα τύπου ‘κουρασάνι’.
  • Τοποθέτηση σύγχρονων οργάνων στο χώρο της παιδικής χαράς
  • Διαμόρφωση των παρτεριών φύτευσης και κατασκευή ξύλινων κρασπέδων.
  • Τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων περιήγησης και ξενάγησης στο χώρο.
  • Με την έναρξη των εργασιών, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου, Γιώργο Φελλά, τον εντεταλμένο Σύμβουλο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Σάββα, το Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Μανώλη Αντωνάκο, και τον Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου, Γιώργο Φάκλαρη, μετέβησαν στο Πάρκο όπου ενημερώθηκαν για το προγραμματισμό των εργασιών από την ανάδοχο εταιρεία. 

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Υλοποιούμε μία μία τις δεσμεύσεις μας. Τη Παρασκευή υπογράψαμε τη σύμβαση για την αποκατάσταση των αιθουσών των π.Σφαγείων που καταστράφηκαν από τη φωτιά, προυπολογισμού  1.200.000€.

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε  στους συμπολίτες μας  ότι  η ανάπλαση του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων, ένα έργο που επίσης αποτελούσε δέσμευσή μας στους πολίτες του Ταύρου ξεκίνησε! Η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και ενέταξε το έργο στο πρόγραμμά της. Παράλληλα έχουμε έτοιμη τη μελέτη της Β’ Φάσης του έργου, προϋπολογισμού 570.000€, έργο που θα χρηματοδοτηθεί επίσης από την Περιφέρεια. Εκφράζω την ικανοποίησή μου, ευχαριστώντας τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τις διοικήσεις της Περιφερειακής Αρχής, την προηγούμενη και την παρούσα. Συνεχίζουμε το έργο μας, με σεβασμό στους δημότες, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία».

Πηγή: skai.gr