Κρήτη: Καρέ καρέ η διάσωση πετρογέρακα από τα παγωμένα νερά

Το χρονικό εντοπισμού και διάσωσης ενός σπάνιας ομορφιάς πετρογέρακα, την Κυριακή, στην περιοχή της Παλαιοκάστρου του Δήμου Μαλεβιζίου, μεταφέρει στο cretalive ο κ. Γιάννης Φλουρής, παραθέτοντας και σχετικό φωτογραφικό υλικό. 

Υπενθυμίζεται ότι το πτηνό, το οποίο είναι, όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, είναι ένας πετρογέρακας, βρέθηκε μέσα στην θάλασσα, φανερά καταπονημένο. Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των κολυμβητών και του λιμενικού, διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ειδικότερα στο Κτηνιατρείο Άγριας Πανίδας

Γράφει ο κ. Φλουρής:

"Την στιγμή που απολαμβάναμε την καθαρή θάλασσα και το καταγάλανο ουρανό οι  φίλες μου Ελένη και Κατερίνα με ενημέρωσαν ότι βρισκόταν μέσα στην θάλασσα ένα άγριο πτηνό, ίσως αετός ή κουκουβάγια! μη χάνοντας χρόνο πήγα άμεσα από ψηλά στα βράχια για να το δω, το εντόπισα και ήταν φανερά ταλαιπωρημένο αρχικά νόμιζα ότι επρόκειτο για αετό άμεσα ενημέρωσα το λιμεναρχείο Παντάνασσας για να μας βοηθήσει απαντώντας μου ότι θα έρθουν άμεσα! Και χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξα στο νερό με ένα αυτοσχέδιο σωσίβιο της στιγμής και με την βοήθεια και ενός ακόμη φίλου του Χρήστου το έβγαλα έξω, αφού στέγνωσα τα φτερά του και το σώμα του το σκέπασα με μια πετσέτα για να το κρατήσουμε ζεστό! Και λίγα λεπτά αργότερα έφθασε υπάλληλος του λιμεναρχείου παντάνασσας ονόματι Γιάννης, σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τον ευχαριστήσω πολύ και εκείνον και την υπηρεσία του Λιμεναρχείου της παντάνασσας για την άμεση ανταπόκριση και το ενδιαφέρον  που έδειξαν, το παρέλαβε λοιπόν και το μετέφερε στο κτηνιατρικό άγριας πανίδας, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και σε αυτούς για την μεγάλη προσφορά τους στην κοινωνία.. 

Αργά το βράδυ έλαβα κλήση από τον κ. Γιάννη της υπηρεσίας του λιμεναρχείου ότι τελικά επρόκειτο για ένα Πέτρογέρακα και ότι εξέλιξη του είναι καλή και σύντομα θα πετάει και πάλι!!! Αν και έκανα μια έρευνα και μάλλον πρόκειται για ψαραετό και αυτό συγκρίνοντας τις φωτογραφίες που είχα με αυτές στο Google αναφορά στον ψαραετό!!  Αλλά αυτό δεν έχει σημασία η ουσία είναι ότι βοηθήσαμε όλοι να διασωθεί και να επανέλθει στους αιθέρες και πάλι πολύ σύντομα!

Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη! 

Τους ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι: Το λιμεναρχείο Παντάνασσας και το κτηνιατρικό άγριας πανίδας!"

Δείτε φωτογραφίες από την διάσωση του πτηνού: 

 

 

 

 

 

Πηγή: cretalive.gr