Οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Ινδία τις τελευταίες μέρες, ανάγκασαν μια θηλυκή τίγρη να… ξεσπιτωθεί και να εγκατασταθεί στο… κρεβάτι ενός κατοίκου κοντά στην περιοχή του ζωολογικού κήπου όπου κατοικούσε.

Συγκεκριμένα, η τίγρης θεωρείται ότι εγκατέλειψε το εθνικό πάρκο Καζιράγκα, όπου κατά την διάρκεια των σφοδρών βροχοπτώσεων, λίγα 24ωρα νωρίτερα, σκοτώθηκαν  92 ζώα.

Αξιωματούχοι από μια ομάδα προστασίας της άγριας ζωής έφτασαν στο σπίτι και δημιούργησαν μια ασφαλή διαδρομή διαφυγής προς την ζούγκλα γι 'αυτήν.

Σύμφωνα με την Wildlife Trust of India (WTI), η τίγρης αρχικώς εντοπίστηκε δίπλα σε μια εθνική οδό το πρωί της Πέμπτης, περίπου 200 μέτρα μακριά από το εθνικό πάρκο.

Εικάζεται ότι στρεσαρισμένη από τα αυτοκίνητα και την κίνηση του αυτοκινητόδρομου κατέληξε να βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι, το οποίο βρίσκεται κοντά στην εθνική οδό.

Ο Αθίν Μπαρμάν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης, δήλωσε ότι η τίγρης εισήλθε στο σπίτι - που βρίσκεται δίπλα σε ένα κατάστημα - στις 07:30 τοπική ώρα και κοιμήθηκε καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας.

"Ήταν πολύ εξαντλημένη και είχε έναν ωραίο ύπνο όλη την ημέρα", δήλωσε στο BBC.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Μοτιλάλ καθώς κι οικογένεια του , αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την οικεία μόλις είδαν την τίγρη να έρχεται προς… εγκατάσταση.

Είναι πολύ σημαντικό ότι κανείς δεν σκόπευε να την ενοχλήσει, ώστε να μπορέσει να ξεκουραστεί. Υπάρχει πολύς σεβασμός για την άγρια φύση στην περιοχή αυτή", δήλωσε ο κ. Μπαρμάν.

Οι πλημμύρες των μουσώνων έχουν δημιουργήσει μεγάλες καταστροφές στις ανατολικές πολιτείες του Μπιχαρ και του Ασσάμ και είχαν ως αποτέλεσμα περισσότεροι από 100 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους ενώ εκατοντάδες εκτοπίστηκαν.

Η εποχή των μουσώνων, η οποία διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, έχει επίσης προκαλέσει καταστροφές στο Νεπάλ και στο Μπαγκλαντές.

Mε πληροφορίες από: BBC

Πηγή: skai.gr