Ημέρα της Γης

Με την κόκκινη κάρτα από τον ΟΗΕ  γιορτάζει η Ελλάδα την Παγκόσμια ημέρα της Γης που είναι αφιερωμένη στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Η χώρα μας είναι η μόνη ανάμεσα σε 141 κράτη που αποβλήθηκε από τα κριτήρια Κιότο, καθώς δεν έπεισε για την εγκυρότητα του συστήματος μέτρησης και καταγραφής των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν έλαβε μέτρα παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις του επίτροπου Περιβάλλοντος Σταύρου Δήμα ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με διασυρμό.

Η Ελλάδα έχει προθεσμία 3 μήνες για να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σύστημα.

src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGakousteolo.png
• Η απόφαση, εκθέτει την Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο επισήμαναν στελέχη της WWF.

Θα πρέπει να σταματήσει ο διασυρμός και το ΥΠΕΧΩΔΕ να κάνει επιτέλους την δουλειά του αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί από το 1995 στο σύστημα απογραφής εκπομπών αερίων που χειρίζονταν το Αστεροσκοπείο Αθηνών δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης.

Παραδέχτηκε ότι ως χώρα είμαστε σε καθεστώς μη συμμόρφωσης. Υποστήριξε παράλληλα ότι η Ελλάδα έχει υποβάλλει τους σχετικούς πίνακες στον ΟΗΕ από τις αρχές Απριλίου και περιμένει τους ελεγκτές να επισκεφτούν τη χώρα μας. 

Πρόσθεσε ότι στο σύστημα απογραφής ρύπων έχει αποκατασταθεί, με το ΥΠΕΧΩΔΕ να έχει συνάψει συνεργασία με τη σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. 

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους δύο αιώνες, από τις ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν προστεθεί στην ατμόσφαιρα 2,3 τρισεκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα, εντείνοντας τις κλιματικές αλλαγές.

Όλο και περισσότερες χώρες του πλανήτη λαμβάνουν μέτρα για τη μείωση των εκπομπών των αερίων και αυτή την περίοδο γίνεται μια συζήτηση για να καταλήξουν οι κυβερνήσεις σε μια παγκόσμια συμφωνία για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Πηγή: skai.gr