Η χελώνα που καταβροχθίζει μωβ μέδουσες – Δείτε το video

Με αφορμή τη συζήτηση για τις μέδουσες, η οργάνωση Naxos island wildlife protection αναδημοσίευσε ένα βίντεο, που δείχνει πώς μια θαλάσσια χελώνα μπορεί εύκολα να λύσει το πρόβλημα 

Λύση στο πρόβλημα της μωβ μέδουσαςφαίνεται να δίνει μια θαλάσσια χελώνα. Στη Νάξο, ο Μάριος έφαγε πάνω από 100 μέδουσες σε μισή ώρα βοηθώντας με αυτό τον τρόπο να καθαρίσουν οι θάλασσες. Η συγκεκριμένη θαλάσσια χελώνα καταβροχθίζει τη μία μέδουσα μετά την άλλη.

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τις μέδουσες, η οργάνωση Naxos island wildlife protection αναδημοσίευσε ένα βίντεο από το περσινό καλοκαίρι, που δείχνει πώς μια θαλάσσια χελώνα μπορεί εύκολα να λύσει το πρόβλημα που δημιουργείται όταν σε μια παραλία έχουν μαζευτεί πολλές μέδουσες. 

Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι, «η παρατήρησή μας αυτή δείχνει την καθοριστική σημασία της θαλάσσιας χελώνας στην ισορροπία του οικοσυστήματος και τα οφέλη της στον έλεγχο του υπερπληθυσμού του είδους αυτού».

Η συμπαθέστατη χελώνα βρίσκεται στην παραλία της Αγίας Άννας εδώ και οκτώ χρόνια. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, ο Μάριος είναι έτοιμος να κάνει τη δουλειά του αν χρειαστεί!

Πηγή: skai.gr