Κλείσιμο

Η πανδημία... της θάλασσας: Το εντυπωσιακό «κλικ» Έλληνα φωτογράφου που διεκδικεί διεθνές βραβείο

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Κιουλχατζής

Mια απίστευτη και παράλληλα ανησυχητική εικόνα κατέγραψε ο φακός του επαγγελματία φωτογράφου,  Νίκου Σαμαρά, η οποία μάλιστα τον έθεσε υποψήφιο για βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Ocean Photography Awards 2021.

Στην φωτογραφία όπως βλέπουμε, απεικονίζεται ένας ιππόκαμπος, στην ουρά του οποίου έχει «πιαστεί» η γνώριμη πλέον σε όλους μας μάσκα προστασίας.

Όπως αναφέρει στο skai.gr o Έλληνας φωτογράφος που ασχολείται με την καταγραφή της υποβρύχιας ζωής, η φωτογραφία τραβήχθηκε πέρσι τον Αύγουστο στο Στρατώνι Χαλκιδικής μετά την λήξη της πρώτης καραντίνας. 

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το αποτύπωμα της πανδημίας στις θάλασσες ήταν έντονο: «Έβλεπες παντού πεταμένες μάσκες και γάντια ».

Για την ρύπανση στους ωκεανούς και τις θάλασσες, τόνισε πως η κατάσταση είναι δραματική ωστόσο στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε ένα κάπως καλύτερο επίπεδο.

Επεσήμανε επίσης ότι προ καραντίνας είχε ταξιδέψει σε πολλά εξωτικά μέρη του εξωτερικού ,  ωστόσο πλέον κάτι τέτοιο για την ώρα καθίσταται αδύνατο, λόγω των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων  στις περιοχές αυτές.

Σχετικά με τον διαγωνισμό Ocean Photography Awards 2021, ο Νίκος Σαμαράς τόνισε τα εξής: «Είναι από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς φωτογραφίας στον κοσμο, με την κρίτική επιτροπή να αποτελείται από κορυφαία πρόσωπα του χώρου, όπως ο διάσημος φωτογράφος του National Geographic, Πολ Νίκλεν»

Περισσότερες φωτογραφίες του Νίκου Σαμαρά θα βρείτε στην ιστοσελίδα του: underwater-photography.gr

Facebook: https://www.facebook.com/Nicholas.Samaras.UWPhotography

Instagram: nicholas_samaras

Πηγή: skai.gr