Ερώτηση για την παραλία Ζαχάρως

Ερώτηση για την παραλία Ζαχάρως
Διαμετρικά αντίθετες απόψεις όσον αφορά την αξιοποίηση της παραλίας της Ζαχάρως εμφανίζουν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης από τη μια πλευρά, και η Δημοτική Αρχή και η ΚΕΔ από την άλλη.

Με επείγουσα ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, κάνει μεταξύ άλλων λόγο για τσιμεντοποίηση προστατευόμενης περιοχής Natura στην παραλία της Ζαχάρως.

Ο ευρωβουλευτής αναφέρεται στην πρόσφατη συμφωνία Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου και Δήμου Ζαχάρως, για την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων σε έκταση δύο χιλιάδων εξακοσίων στρεμμάτων στην παραλία.

Ο κ. Παπαδημούλης ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την προστασία των περιοχών Natura και αν αυτές οι σκανδαλώδεις ενέργειες, όπως τις χαρακτηρίζει μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την συγχρηματοδότηση με κοινοτικά κονδύλια, από το Ταμείο αλληλεγγύης, το Γ΄ κοινοτικό πλαίσιο στήριξης και το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς.

Από την πλευρά τους πάντως, Δημοτική Αρχή και ΚΕΔ απαντούν ότι στόχος της συμφωνίας δεν είναι άλλος από την ήπια τουριστική ανάπτυξη της περιοχής η οποία θα συντελέσει στην αποφυγή αυθαιρεσιών που θέτουν το περιβάλλον σε κίνδυνο.
Πηγή: skai.gr