Εκδήλωση για το περιβάλλον

Ολοήμερη εκδήλωση με θέμα \"Περιβάλλον-Ενέργεια-Κλιματική Αλλαγή\" διοργανώνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με τον Τομέα Περιβάλλοντος του Κινήματος, το Σάββατο, 5 Ιουνίου -Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος- στην πλατεία Συντάγματος.

\"Η εκδήλωση έρχεται σε περίοδο που οι περιβαλλοντικές επιδόσεις στη χώρα μας έχουν φθάσει στο ναδίρ. Ωστόσο, δεν θέλουμε να γίνει με γκρίνια και «τρομοκρατία», αλλά με προτάσεις και λύσεις\", τόνισε ο υπεύθυνος Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Κουβέλης, στη σχετική συνέντευξη Τύπου.

\"Δεν θέλουμε να είναι εκδήλωση προπαγάνδας, αλλά χαράς και ευαισθητοποίησης\", συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Λαμπρινίδης, κάνοντας λόγο «για δύσκολο εγχείρημα, το οποίο γίνεται με την πλήρη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την ευρω-ομάδα\".

Η εκδήλωση, που προσδοκά να κινηθεί \"σε διαδραστικό, τοπικό-περιφερειακό και πολιτικό επίπεδο\", όπως εξήγησε η ευρωβουλευτής Άννη Ποδηματά, θα περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, προβολή DVD, ζωντανή επίδειξη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ένα παραμύθι για το περιβάλλον από τον Ευγένιο Τριβιζά, ζωντανή συζήτηση, ενώ θα κλείσει με ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, στις 20.30.

Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν οι περιβαλλοντικές εκδηλώσεις WWF Eλλάς και Greenpeace, καθώς και οι εκπρόσωποι της ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας και του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών.

Ερωτηθείς για θέματα διαχείρισης πυρκαγιών, χωματερών και υδάτινων πόρων, ο κ. Λαμπρινίδης είπε ότι \"η βαθμολογία της κυβέρνησης βρίσκεται στο ελάχιστο της κλίμακας\".
Πηγή: skai.gr