Κλείσιμο

Εικόνες – σοκ στον Ασωπό

Εικόνες, που προκαλούν σοκ κατέγραψε και την Κυριακή στον Ασωπό η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Παρά την εισαγγελική παρέμβαση για τη λειτουργία παράνομης χωματερής μετά από τα ρεπορτάζ του σταθμού μας, βουνά από σκουπίδια, βιομηχανικά απόβλητα και εξασθενές χρώμιο στο νερό, συνεχίζουν να συνθέτουν το σκηνικό.

Απέναντι στην αδιαφορία του κράτους για το διαρκές έγκλημα που συντελείται στον Ασωπό, οι Κινήσεις Πολιτών Βοιωτίας, Εύβοιας και Ανατολικής Αττικής, αποφάσισαν να συστρατευτούν και να οργανώσουν το δικό τους κίνημα πολιτών.

Σε συνάντηση που είχαν στο Εργατικό Κέντρο Θήβας, έβαλαν στόχο τη δημιουργία ενός λαϊκού κινήματος για την αντιμετώπιση της βιομηχανικής ρύπανσης που έπαψε πια να αποτελεί τοπικό περιβαλλοντικό πρόβλημα των Οινοφύτων κι απλώνεται σαν δηλητήριο σε όλη την Αττική, καταστρέφοντας τους υδάτινους πόρους.

Εν τω μεταξύ, το θέμα του Ασωπού θα συζητηθεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις αρχές Απριλίου, σε εκδήλωση που οργανώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι χαρακτηρίζουν το έγκλημα που συντελείται στον ποταμό παράδειγμα αποτυχημένης περιβαλλοντικής πολιτικής και χαρακτηριστική περίπτωση περιβαλλοντικής και κοινωνικής διαφθοράς της πολιτικής εξουσίας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των Ευρωβουλευτών όλων των παρατάξεων και η δημιουργία μηχανισμών εφαρμογής της Ευρωπαϊκής οδηγίας για τα νερά, η οποία παραβιάζεται συστηματικά στην περιοχή του Ασωπού ποταμού.

Οι Ευρωβουλευτές θα ανταλλάξουν παραδείγματα και προτάσεις ορθολογικής διαχείρισης των τοξικών αποβλήτων από τις βιομηχανίες.

Σημειώνεται ότι οι υπογραφές στο ψήφισμα του ΣΚΑΪ για τον Ασωπό, στην ιστοσελίδα skai.gr/asopos, ξεπέρασαν τις 18.000.
Πηγή: skai.gr