Δράκος του Κομόντο και βασιλική κόμπρα σε ζωολογικό κήπο στην Κροατία

Ένας δράκος του Κομόντο και μία βασιλική κόμπρα πρόκειται να εγκατασταθούν σύντομα στον ανακαινισμένο ζωολογικό κήπο της κροατικής πρωτεύουσας, του Ζάγκρεμπ, που άνοιξε τις πύλες του την περασμένη εβδομάδα, (προσ)καλώντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να γνωρίσουν από κοντά τους δύο ιδιαίτερους φιλοξενούμενους.

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου Νταμίρ Σκοκ (Damir Skok) δήλωσε ότι η μεγαλύτερη σαύρα στον κόσμο, ο δράκος του Κομόντο και η μεγαλοπρεπής βασιλική κόμπρα αναμένεται να κεντρίσουν την περιέργεια μικρών και μεγάλων, που θέλουν να τα συναντήσουν για να δουν από κοντά δύο ιδιαίτερα ερπετά.

Ο επιμελητής του ζωολογικού κήπου για τα ψάρια, τα αμφίβια και τα ερπετά, Ιβάν Τσιζέλι (Ivan Cizelj), δήλωσε ότι η βασιλική κόμπρα και ο δράκος του Κομόντο σημαίνουν πολλά για την ενημέρωση των ανθρώπων σε σχέση με την ανάγκη προστασίας των απειλούμενων- με εξαφάνιση -ειδών.

"Ο δικός μας δράκος Κομόντο περιλαμβάνεται στο έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζωολογικών Ζώων και Ενυδρείων που περιλαμβάνει την εκτροφή και την προβολή του είδους, την εκπαίδευση των επισκεπτών και τη συμμετοχή του ζωολογικού κήπου σε προγράμματα για την προστασία του δράκου στο νησί του Kομόντο", δήλωσε ο κ. Τσιζέλι.

Η βασιλική κόμπρα, ερπετό μήκους 230 εκατοστών, έφτασε στο Ζάγκρεμπ από τον ζωολογικό κήπο του Plzen στην Τσεχική Δημοκρατία. Ο δράκος του Κομόντο έφθασε στον ζωολογικό κήπο της κροατικής πρωτεύουσας από το Pierrelatte της Γαλλίας το 2016. Πρόκειται για ένα αρσενικό ηλικίας έξι ετών και μήκους 170 εκατοστών, που ζυγίζει 29 κιλά.