Δέκα ερωτήματα για το περιβάλλον

"Aλλαγή ρότας" στην ενεργειακή - περιβαλλοντική πολιτική της χώρας ζητά το ελληνικό γραφείο της Greenpeace από την κυβέρνηση που θα προκύψει την 16η Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, απευθύνει σε όλα τα κόμματα δέκα ερωτήματα για το περιβάλλον για την καλύτερη ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Σύμφωνα με την Greenpeace, ένας νέος σχεδιασμός κρίνεται απαραίτητος για να μπορούν να αντιμετωπιστούν οι κλιματικές αλλαγές που κάνουν κακό σε περιβάλλον και οικονομία.

"Η αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών είναι ένα κατ’ εξοχήν πολιτικό θέμα και το σοβαρότερο περιβαλλοντικό και κοινωνικό ζήτημα που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα" επισημαίνει η περιβαλλοντική οργάνωση.

Περαιτέρω, προσθέτει ότι η ενεργειακή ένταση και η ενεργειακή αποδοτικότητα της Ελλάδας είναι από τις χειρότερες στην ΕΕ, προσθέτοντας ότι η ενεργειακή πολιτική της χώρας μας θα πρέπει να στηρίζεται στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Προς την κατεύθυνση αυτή, το ελληνικό γραφείο της Οργάνωσης κατέθεσε 10 ερωτήματα σε όλα τα πολιτικά κόμματα για τη στάση που προτίθενται να κρατήσουν στα θέματα εκείνα που άπτονται των κλιματικών αλλαγών και του μακροχρόνιου σχεδιασμού της χώρας.

Διαβάστε τα δέκα ερωτήματα της Greenpeace.
Πηγή: skai.gr