Κλείσιμο

Εύβοια: Καταστροφική η φωτιά - Mπακογιάννης: Δεν απειλούνται κατοικίες

Eικόνες καταστροφής από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Πέμπτης και μαίνεται σε τρεις τουλάχιστον περιοχές. Ως υπαίτιο της πυρκαγιάς οι αρχές συνέλαβαν έναν 64χρονο με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Προληπτικά έχουν εκκενωθεί πέντε οικισμοί.

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες και οι υπόλοιπες δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας στην Εύβοια, με μια πύρινη εστία, στην περιοχή Γαβαλάς, να παραμένει ενεργή. Στην περιοχή έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, νωρίτερα υπήρχαν αναφορές ότι η πυρκαγιά προσέγγισε το χωριό Γαβαλά. Ωστόσο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. 



«Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα αναγκαστήκαμε να προβούμε σε πέντε προληπτικές εκκενώσεις, δεν παίζουμε με τις ανθρώπινες ζωές έχουμε τρεις φωτιές ταυτόχρονα έχουμε στη διάθεσή μας εναέρια και επίγεια μέσα» τόνισε νωρίτερα στον σταθμό μας ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Εύβοια εισηγήθηκε την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Νεοχωρίου, Δάφνης, Γαβαλά και Λοφίσκου.



Στην περιοχή επιχειρούν αυτήν την ώρα ισχυρές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, 185 πυσβέστες με 98 οχήματα, 60 άτομα πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες των ΟΤΑ και χωματουργικά μηχανήματα, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.


Οι φωτογραφίες του
lamiareport.gr είναι αποκαλυπτικές, και θυμίζουν κρανίου τόπο: