Κατασκευάστηκε ο πρώτος στον κόσμο κινητός, ενεργειακά αυτόνομος οικίσκος

Ο πρώτος στον κόσμο κινητός οικίσκος 24ωρης ενεργειακής αυτονομίας, που τροφοδοτείται με 100% ηλιακή ενέργεια, δοκιμάστηκε με επιτυχία στα εργοτάξια της Consolidated Contractors Company,  σε συνεργασία με τη γερμανική εξειδικευμένη εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας Tesvolt.

Ο οικίσκος λειτουργεί αυτόνομα επί 24ώρες και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες γραφείων και καταλυμάτων, που βρίσκονται εκτός ηλεκτρικού δικτύου. Ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις ενέργειας, τόσο στη διάρκεια της ημέρας, όσο και της νύχτας, διατηρώντας θερμοκρασία δωματίου 25oC, σε περιβάλλον μέγιστης εξωτερικής θερμοκρασίας μέχρι 50oC, εφόσον έχει προηγηθεί ένα 6ώρο άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας ανά ημέρα. Οι φωτοβολταϊκοί συλλέκτες παρέχουν ισχύ κατά τη διάρκεια της ημέρας και η πλεονάζουσα παραγόμενη ενέργεια τροφοδοτείται στην αποθήκη της μπαταρίας για να υποστηρίξει τη ζήτηση κατά τις βραδινές ώρες. Έτσι, ο οικίσκος μπορεί να εξυπηρετεί τη χρήση γραφείου στις ώρες της ημέρας και τη στέγαση των εργαζόμενων τη νύχτα. Το σύστημα μπορεί να παρακολουθείται συνεχώς, να αναλύεται και να ρυθμίζεται οποτεδήποτε διαδικτυακά από οπουδήποτε στον κόσμο.

Η πρωτοβουλία αυτή της CCC ευθυγραμμίζεται με τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για την αειφόρο ανάπτυξη και την έκθεση του World Economic Forum με τίτλο "Διαμορφώνοντας το Μέλλον των Κατασκευών».

Η γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία Tesvolt εξειδικεύεται στα συστήματα αποθήκευσης μπαταριών ιόντων λιθίου υψηλής απόδοσης για εμπορικούς και βιομηχανικούς σκοπούς. Η Tesvolt χρησιμοποιεί κυψέλες μπαταρίας από τη Samsung SDI, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ασφαλείς και αξιόπιστες. Τα συστήματα αποθήκευσης μπαταριών έχουν διάρκεια ζωής 30 ετών, έχουν ιδιαίτερα χαμηλές ανάγκες συντήρησης και μπορούν να επιτύχουν υψηλή απόδοση, ακόμη και σε περιβάλλον με υψηλές θερμοκρασίες
Πηγή: skai.gr