Αντιδράσεις για γυναίκα κυνηγό που ανέβασε φωτό σκοτωμένης καμηλοπάρδαλης

Σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει η ανάρτηση της 37χρονης κυνηγού Τες Τόμσον Τόλει από το Κεντάκι των ΗΠΑ, στην οποία και παρουσιάζει την φωτογραφία μιας μαύρης καμηλοπάρδαλης που εξολόθρευσε στην Νότια Αφρική.

Η 37χρονη σχολιάζει στην ανάρτηση της πως… οι προσευχές της για ένα μοναδικό κυνήγι απαντήθηκαν όταν εντόπισε το συγκεκριμένο ζώο, εξοργίζοντας πλήθος κόσμου- μεταξύ των οποίων και γνωστών καλλιτεχνών- που έσπευσε να κατακεραυνώσει την πράξη της, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Οι φωτογραφίες του θηράματος έκαναν τον γύρο του διαδικτύου αναγκάζοντας την Τολει να προβεί σε ανακοινώσεις προκειμένου να υπερασπιστεί την θέση της, δηλώνοντας πως το συγκεκριμένο είδος καμηλοπάρδαλης είναι ουσιαστικά υποείδος και δεν αποτελεί σπάνιο και προς εξαφάνιση.

Όπως ανέφερε η ανάρτηση  η καμηλοπάρδαλη ήταν περίπου 18 ετών και ζύγιζε 1800 κιλά. Σύμφωνα με το National Geographic οι καμηλοπαρδάλεις ζουν κατά μέσο όρο 25 χρόνια.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Διεθνής Ενωση για την Διατήρηση της Φύσης έχει χαρακτηρίσει τις καμηλοπαρδάλεις «ευάλωτα» ζώα ήδη από το 2016, με τον αριθμό τους στην υποσαχάρια Αφρική να έχει μειωθεί κατά 40% από το 1985.



Υπενθυμίζεται πως δεν είναι πρώτη φορά που ανάλογο περιστατικό προκαλεί την κατακραυγή των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, με ενδεικτική την περίπτωση του οδοντιάτρου από την Μινεσότα και του λιονταριού Σεσίλ, ενώ αίσθηση προκαλεί και το γεγονός πως ο αδερφός και ο γιός του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμ, είναι επίσης φανατικοί του κυνηγιού άγριων ζώων με φωτογραφίες από τις δραστηριότητες τους να έρχονται κατά καιρούς στη δημοσιότητα.
Πηγή: ΑΜΠΕ