Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΧΥΤΑ Μαυρορράχης

Απορρίφθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν από κοινού πολίτες και φορείς των περιοχών Ασσήρου και Λαγκαδά κατά της λειτουργίας του νέου ΧΥΤΑ Μαυρορράχης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, το δικαστήριο απεφάνθη ότι η λειτουργία του ΧΥΤΑ δεν εγκυμονεί κινδύνους για το περιβάλλον και τους κατοίκους της περιοχής, αλλά ακόμη και η προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του θα εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων ολόκληρου του νομού Θεσσαλονίκης.

"Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει μόνο πού θα πάνε τα σκουπίδια, ενώ δεν γίνεται λόγος στις άλλες παραβάσεις, όπως η ταφή νοσοκομειακών αποβλήτων", τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ασσήρου Δημήτρης Ράβναλης.

"Ο Δήμος Λαγκαδά αποδέχεται τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης", είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης και πρόσθεσε ότι αυτό που απομένει είναι η εφαρμογή του περιφερειακού σχεδιασμού για τη διαχείριση των αποβλήτων που προβλέπει την κατασκευή των έργων του ΧΥΤΥ Αγίου Αντωνίου, του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.
Πηγή: skai.gr