Αντιδράσεις για πυρηνική ενέργεια

Η απόφαση εντάσσεται στη νέα ενεργειακή πολιτική της Ελβετίας που έχει στόχο τη μείωση της χρήσης των ορυκτών καυσίμων και την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας κατά 1% ετησίως.

\"Η αντικατάσταση και η κατασκευή νέων πυρηνικών εργοστασίων για την παραγωγή ενέργειας είναι απαραίτητη\", δήλωσε ο Ελβετός υπουργός ενέργειας παρουσιάζοντας τη νέα ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης.

Η νέα πολιτική προβλέπει μεταξύ άλλων την κατασκευή μεγάλων ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων που θα λειτουργούν με φυσικό αέριο για να περιορισθούν οι εκπομπές ρύπων όπως το διοξείδιο του άνθρακα.

Η ελβετική κυβέρνηση θα λάβει πρόσθετα μέτρα μέχρι το τέλος του 2007, όπως την επιβολή φόρου για την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα και την εισαγωγή κινήτρων για την χρήση οχημάτων που θα καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα.

Η περιβαλλοντική οργάνωση \"Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση\" (WWF) χαρακτήρισε απογοητευτική την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης και επανέλαβε την αντίθεσή της στη δημιουργία νέων κέντρων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα υπάρχοντα εργοστάσια, η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η μεγαλύτερη αποδοτικότητα στη χρήση των ενεργειακών πόρων μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση έως το 2025, υποστήριξε η εκπρόσωπος της WWF.

Πηγή: skai.gr