Αντεγκλίσεις για το χωροταξικό του τουρισμού

Εν μέσω αντιδικιών και κλίματος έντασης οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ και Τουρισμού παρουσίασαν την Τετάρτη το νέο ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, αφού κατηγόρησε την αντιπολίτευση για λασπολογίες και κριτική γεμάτη ανακρίβειες, επιτέθηκε στη σύμβουλο Επικρατείας Μαρία Καραμανόφ λέγοντας ότι σε ενημέρωση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε με βίαιο τρόπο και αντιθεσμικά την αντίθεσή της στο σχέδιο την ίδια ώρα που ως δικαστής το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο θα κληθεί να δικάσει βάσει αυτού του νόμου.

Βολές επέρριψε εμμέσως και στον κοινοτικό επίτροπο για το περιβάλλον Σταύρο Δήμα, λέγοντας πως όταν κανείς ασκεί κριτική για το περιβάλλον θα πρέπει να ξέρει ότι θα μπορεί να εκθέσει και τη χώρα του.

"Όταν κάποιοι έλεγαν ότι ήμασταν εκτός των ορίων του Κιότο και υπήρξε απάντηση ότι η χώρα μας είναι μία από τις 4 μόνο που δε χρειάζεται να πάρει άλλα μέτρα μερικοί που κατείχαν και κατέχουν υπεύθυνες θέσεις δεν μπήκαν καν στον κόπο να διορθώσουν τις δηλώσεις τους ή να αναγνωρίσουν ότι έκαναν λάθος" δήλωσε.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης φωτογράφισε το γγ του ΥΠΕΧΩΔΕ ως το διορισμένο μεγαλοπαράγοντα του υπουργείου που απείλησε μέλη του εθνικού συμβουλίου χωροταξίας προκειμένου να ψηφίσουν το σχέδιο και προπηλάκισε την εκπρόσωπο του ΤΕΕ.

Ο κ. Σουφλιάς απέκρουσε τους ισχυρισμούς του κ. Μανιάτη με σκληρή γλώσσα, λέγοντας πως η εκπρόσωπος του ΤΕΕ υφάρπαξε την τελευταία σελίδα της γνωμοδότησης προκειμένου να δημιουργήσει θέμα.

O πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος με παρέμβασή του ανέφερε, σε αντίθεση με το τι είχε υποστηρίξει σε προηγούμενες συνεδριάσεις για την απουσία Σουφλιά από τη Βουλή πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την παρουσία του υπουργού

Κατά του χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό τάχθηκαν σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό έχει δεχτεί σειρά αρνητικών κριτικών από πολεοδόμους, χωροτάκτες και μέλη οργανώσεων διότι όπως υποστηρίζουν, τσιμεντοποιεί τις ελληνικές ακτές και τα νησιά, ανοίγει το έδαφος για τα τουριστικά χωριά και ωθεί επιχειρηματίες να δεσμεύουν παρθένες παραλίες για την ανάπτυξη τουριστικών δραστηριοτήτων.
Πηγή: skai.gr