Αναδάσωση στη Νταού Πεντέλης, από δώδεκα δήμους

Δώδεκα δήμοι ενώνουν τις προσπάθειές τους για την ανάπλαση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην Πεντέλη. Έτσι, ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), όπου εντάσσονται οι δήμοι Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Διονύσου, Κηφισιάς, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδας και Χαλανδρίου, σε συνεργασία με τη διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον», οργάνωσαν την 1η δράση αναδάσωσης (μαθητική), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  24 Ιανουαρίου στις 10 π.μ. στην περιοχή της Νταού Πεντέλης.

Στη δράση αυτή συμμετέχουν δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από τους δήμους-μέλη του ΣΠΑΠ, αλλά και από όμορους δήμους, καθώς και δασοπρόσκοποι, εθελοντές, αλλά και ευαισθητοποιημένοι πολίτες. 

Οι μαθητές, αλλά και γενικότερα όλοι όσοι παρευρεθούν στην αναδάσωση, θα έχουν την ευκαιρία να φυτέψουν δενδρύλια, τα οποία αργότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουν και τη δυνατότητα να τα φροντίσουν. Με τη δράση αυτή δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας, καθώς και εθελοντισμού. Παράλληλα εκπαιδεύονται στη διαδικασία της φύτευσης, αλλά και στην αγάπη για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: skai.gr