Κλείσιμο

Άμεση προτεραιότητα το περιβάλλον

Θα αποτελούσε τεράστιο σφάλμα αν η κλιματική αλλαγή, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, πάψει να είναι θέμα άμεση προτεραιότητας με αφορμή την χρηματοπιστωτική κρίση, επισημαίνει με άρθρο του στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, Σταύρος Δήμας.

Τονίζει ότι η επένδυση στην πράσινη ενέργεια και τεχνολογία θα οδηγήσει στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη και κατανάλωση, επιτρέποντας στην Ευρωπαϊκή οικονομία να αποκτήσει ένα σοβαρό πλεονέκτημα στον διεθνή ανταγωνισμό.

Ο κ. Δήμας, προσθέτει πως ήρθε η ώρα για ένα "πράσινο new deal" που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση και θα ωφελήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους πολίτες της.

Επίσης, τονίζει, ότι η δέσμη μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενέργεια και το κλίμα, που πρότεινε η Επιτροπή και βρίσκεται στη διαδικασία της συναπόφασης με το Συμβούλιο Υπουργών και το Ευρωκοινοβούλιο, αποτελεί μέρος της λύσης, καθώς θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια και την εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Οικονομίας, διευκολύνοντας τη μετάβαση στην οικονομία του μέλλοντος, μια οικονομία με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Πηγή: skai.gr