Αγγλία: 13 ελέφαντες από τον ζωολογικό κήπο θα απελευθερωθούν στην άγρια φύση της Kένυας

Ένα ολόκληρο κοπάδι ελεφάντων από βρετανικό ζωολογικό κήπο, θα απελευθερωθεί στην άγρια φύση της Κένυας. Είναι μια κίνηση που συμβαίνει για πρώτη φορα στον κόσμο, αναφέρουν οικολόγοι.
Οι 13 ελέφαντες ζουν στο «Howletts Wild Animal Park» στο Κεντ της νότιας Αγγλίας και θα μεταφερθούν πάνω από 7.000 χιλιόμετρα μακριά, στην Κένυα, σύμφωνα με πληροφορίες από το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Aspinall Foundation» που ασχολείται με την προστασία των ζώων.

Δώδεκα από τους ελέφαντες γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Κεντ και ένας γεννήθηκε στο Ισραήλ. Κανείς τους όμως δεν έχει ζήσει ελεύθερος στη φύση. Όλοι οι ελέφαντες ζυγίζουν συνολικά 25 τόνους ενώ σε αυτούς περιλαμβάνονται και τρία μωρά . Θα είναι η πρώτη φορά που ένα κοπάδι ελεφάντων από τον ζωολογικό κήπο επιστρέφει στην άγρια φύση. Το «πρότζεκτ» αυτό στοχεύει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων και αυτό συνεπάγεται με την επιστροφή των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον

Η φιλανθρωπική οργάνωση ελπίζει πως το έργο θα αποθαρρύνει το παγκόσμιο εμπόριο ελεφάντων και θα ενθαρρύνει την επιστροφή των ζώων στην άγρια φύση όπου είναι δυνατόν, προσθέτοντας ότι κανένας ελέφαντας δεν θα έπρεπε να βρίσκεται υπό κράτηση.

«Είναι ένα απίστευτα συναρπαστικό εγχείρημα και μια παγκόσμια πρωτιά», δήλωσε ο Damian Aspinall, πρόεδρος του Ιδρύματος Aspinall. «Υπάρχουν προφανώς μεγάλοι κίνδυνοι σε αυτό αλλά  θεωρούμε ότι αξίζει τον κόπο να μεταφέρουμε αυτούς τους υπέροχους ελέφαντες στη φύση, εκεί όπου ανήκουν.», πρόσθεσε.

Οι ελέφαντες θα μεταφερθούν σε μεμονωμένα κλουβιά προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους και οι κτηνίατροι θα είναι στο πλάι τους καθ 'όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του Aspinall Foundation. Οι οικολόγοι συγκεντρώνουν χρήματα για την ολοκλήρωση του έργου.

Πηγή: CNN