Ζωντανός ο Λένιν; H viral φωτό με νοσοκόμους να μπαίνουν στο Μαυσωλείο του

AP Photo
Μια παράξενη φωτογραφία δύο νοσοκόμων να σπεύδουν στο Μαυσωλείο του Βλαδίμηρου Λένιν πυροδότησε ένα κύμα διαδικτυάκου… χιούμορ, με μερικούς ρώσους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να δηλώνουν ότι ο προλετάριος αρχηγός αναστήθηκε. Αν και δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από τις ρωσικές αρχές, η πιο πεζή εξήγηση είναι ότι κάποιος τουρίστας αντιμετώπισε προβλήμα υγείας και χρειάστηκε βοήθεια…

Η φωτογραφία των δύο τραυματιοφορέων, που εισέρχονται στο εμβληματικό μνημείο της Κόκκινης Πλατείας της Μόσχας, εμφανίστηκε στο διαδίκτυο το Σαββατοκύριακο. Οι Ρώσοι χρήστες των κοινωνικών δικτύων, και ειδικά οι νεότεροι, δεν έχασαν την ευκαιρία για πλάκα. «Ετοιμαστείτε μπουρζουάδες ήρθε η ώρα σας!» σχολίασε σαρκαστικά ένας χρήστης των κοινωνικών δικτύων.


AP Photo

Κάποιοι επικαλούνται τους στίχους του Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι για το συμβάν: «Ο Λένιν έζησε, ο Λένιν ζει, ο Λένιν θα ζήσει». Άλλοι σχολίασαν ότι ο κομμουνιστής ηγέτης ποτέ δεν πέθανε πραγματικά, λέγοντας ότι η φωτογραφία αποτελεί αδιάψευστη «απόδειξη».

Ο Λένιν απεβίωσε στις 21 Ιανουαρίου του 1924 στην Γκόρκι (συνοικισμός κοντά στη Μόσχα). Η καταστροφή ή η διατήρηση του Μαυσωλείου του έχει αποτελέσει αντικείμενο σφοδρής διαμάχης στη Ρωσία επί πολλά χρόνια.
Πηγή: skai.gr